E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYPG Türk askerine ateş açtı---

YPG Türk askerine ateş açtı

YPG Türk askerine ateş açtı
08 Eylül 2016 - 11:35 borsagundem.com

Genelkurmay, Suriye sınırındaki YPG'lilerin açtığı ateşe birliklerin karşılık verdiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, sınırdaki YPG unsurlarının Türk askerine ateş açtığını ve birliklerin misilleme atışı yaptığını duyurdu.

Reuters haber ajansının son dakika olarak geçtiği habere göre, olay çarşamba günü gerçekleşti. Reuters, Afrin'in karşısındaki Soylu Karakolu'na dün gece Suriye tarafından tüfekle ateş açıldığını ve TSK unsurlarının aynı şekilde karşılık verdiğini belirtti.

TOP ATEŞİ İDDİASI YALANLANDI

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü ise Afrin'in Türk topçu ateşi ile vurulduğunu ve altı YPG'linin öldüğünü duyurdu.

Ancak Reuters'ın haberine göre, bu iddianın sorulduğu bölgedeki askeri yetkililer, Soylu Karakolu'na PYD unsurları tarafından piyade tüfeği ile ateş açıldığını ve angajman kuralları gereği aynı şekilde piyade tüfeği ile misliyle karşılık verildiğini belirtti.

Askeri yetkililer Afrin bölgesinin Türk hava kuvvetleri ya da topçu ateşi ile vurulması gibi bir durumun olmadığını belirtirken, açılan ateş sonucu karşı tarafta ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda bilgi olmadığını ifade etti.

Afrin, hükümet güçlerinin çekildiği 2012 yılından bu yana YPG'nin kontrolünde.

Türkiye, Rakka’ya havadan, Musul’a karadan girecek

 

Türkiye, Rakka için aşiretlerle görüşüyor

 

ABD ile birlikte Rakka'ya

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • terminalojiye dikkat etmek 08 Eylül 2016 16:19

    şunların jargonlarını kullanılmaması gerekir özellikle devleti yönetenler ve basın tarafından ypg vs değil pkk terör örgütü, kanton falan da yanlış öyle birşeyi tanımıyoruz kendi kendilerine bir takım adlar vererek o iş olmuyor suriyedeki orjinal adlar ne ise o kullanılmalı

  • mali08 Eylül 2016 13:23

    Türkiye'nin gücünü, sabrını test etmek teröristlerin haddine değil. Bu coğrafyada yoktunuz geldiğiniz yere gideceksiniz.