E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYolcu otobüsü devrildi, çok sayıda ölü ve yaralı var---

Yolcu otobüsü devrildi, çok sayıda ölü ve yaralı var

Yolcu otobüsü devrildi, çok sayıda ölü ve yaralı var
08 Ağustos 2021 - 08:39 borsagundem.com

Balıkesir-Edremit istikametine giden bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 14 kişi hayatını kaybetti

Balıkesir’de bir yolcu otobüsü yoldan çıkarak takla attı. Kaza sonucu 14 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı. Balıkesir Valiliği’nin Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“08.08.2021 Pazar günü saat 04.40 sıralarında Balıkesir OSB Çevre Yolunda Edremit istikametine doğru seyir halinde olan bir yolcu otobüsünün yoldan çıkarak takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında maalesef 11 vatandaşımız kaza mahalinde, 3 vatandaşımız hastanede olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetmiş, 18 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

112 acil müdahale ekiplerimiz ve trafik birimlerimiz kaza mahalline çok kısa sürede ulaşarak yaralı vatandaşlarımızın tamamının Balıkesir’de bulunan 5 ayrı hastaneye sevk edilmesini sağlamış olup tedavileri devam etmektedir.”

İstanbul'da helikopterli trafik denetimi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..08 Ağustos 2021 20:15

    Şimdi o tarz viyadükler tehlikeli. Uzun araçlarda daha tehlikeli. Tehlike nedeni oluşan virajın çok fazla, hızla girilmesi. Yokuş yukarı mı ? tırmanma - yokuş aşağı mı inme yapıyor haber açıklamada yok. Bence yokuş aşağı inerken, ki bu virajlar 60 hız olmalı diye biliyorum dar tek şerit dönmeli viraj. etrafı çelik bariyerlerle çevrili. Otubus yokuş aşağı indi şöför yokuş aşağı ya direksiyon hakimiyetini kaybetti. yada denildiği gibi uyukladı. fren izi var mı ? önemli. i 60 km hızla girilmesi gereken yere kaç km ile girdi ? en az 90 ve üzeri savurur uzun araçları. Lastikler bence çok önemli. Otobus lastıklerı yeni ise tutunma olasılığı var. lastikler illaki baskı ile iz bırakmıştı yollara diye düşünüyorum. virajda yanlama 360 derek taklalar atarak dışarı fırladığını düşünüyorum. kafalama çıkmaz bence. bariyerid görmek lazım nasıl engellemedi, üzerindemi otobüs atladı. Çok acı ya.

  • Mucise Reis ; (08 Ağustos 2021 20:11

    Otobüslere, tırlara, uyudugunda öten bir cihaz olmalı. insan gözlerini takip eden bu cihaz. yüksek sesle siren yada uyarı vermeli. gözler uzun süre kapalı kaldığında, yada boyun aşağı sarkıp gözler kapalı oldugunda. bazı hareketlerde bu sistem uyarı vermeli. Böyle icatlar acilen gelişmeli. günümüzde retina ile açışan telefonlar, banka işlemleri, güvenli hesap işlemleri vb yapılıyor. böyle bir cihaz geliştirilip, zorunlu hale getirilmeli. Ki, bu 2021 yılında çokda zor değil, yazılımcı, bir kaç kardeşimiz bu işe el atsın yerli bişeler yapsın. Millet yolda giden araç yapıyor.

  • Volkan08 Ağustos 2021 18:22

    Allah rahmet eykesin başımız sağolsun. Otomobil olsa yokuş aşağı vites küçültmeliydi denebilir. Otobüs biraz karışık kavşağa sert girmiş belli ki. Yolu bilen birisi o sert kavşaktan önce yavaşlardı, 

  • Bika08 Ağustos 2021 13:07

    Kazanın oluş şekli ve saati ilk anda sürücü uyuması gibi geliyor, otobüs firması kural dışı yorgun sürücü çalıştırmışsa ağır ceza kesilmeli.

  • Agah var08 Ağustos 2021 10:57

    Şöförler direksiyon başında uyuyorlar otobüsler ve şöförler yeterli denetlenmiyorlar olan insan hayatına oluyor

  • mezarci 08 Ağustos 2021 10:52

    bugunku TC yollarindaki kazalarin %99 ya hatali soolama yada uykusuzluk yorgunluk ve buda kontrol kaybi =kaza.cunku ehliyet alma esnasindaki imtihan seviyesi ve imtihandan onceki kurs/egitim yok diyecek kadar cok dusuk.bir ulkenin genel egitim seviyesini gormek istiyorsaniz o ulkenin yollarinin kenarindaki kaldirimlarina bakin yeter.uklenin yol kenarindaki kaldirmlar ne kadar yuksekse o ulkenin egitim seviyeside o kadar dusuktur....

  • üzgün panda08 Ağustos 2021 08:55

     :'(  noluyor bu aralar bu otobüs şoförlerine ya az daha dikkat giden onca can sönen onca ocak otobüs firmaları işinizi düzgün yapmanız için daha kaç can gidecek