E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıllar sonra iki lider aynı karede---

Yıllar sonra iki lider aynı karede

Yıllar sonra iki lider aynı karede
11 Kasım 2023 - 16:18 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İİT ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi" öncesi çekilen aile fotoğrafında Suriye lideri Beşar Esad ile aynı kadraja girdi

Suudi Arabistan bugün, İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne ilişkin gelişmelerin ele alınacağı iki olağanüstü zirveye ev sahipliği yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı zirvede çekilen aile fotoğrafı ilginç bir anı da sergiledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, yıllar sonra ilk kez aynı fotoğraf karesinde yer aldı. 

İKİLİ GÖRÜŞME OLUR MU?

Esad ile Erdoğan’ın zirve sırasında ikili bir görüşme yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Suriye lideri Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile, Erdoğan'ın istediği koşullar altında görüşmeyeceğini söylemişti. Esad, geçtiğimiz ağustos ayında Sky News Arabia kanalına verdiği söyleşide “Görüşme Erdoğan'ın koşulları altında olamaz” demişti.

Esad, daha önce yaptığı birçok açıklamada, Türkiye'nin Suriye'den asker çekmeme konusundaki “inatçı tavrından” rahatsız olduklarını dile getirmiş ve Suriye topraklarından çekilmeden Türkiye ile normalleşmeye kapalı olduklarını söylemişti.

Erdoğan ise 17 Temmuz'da yaptığı açıklamada “Biz Beşar Esad’la görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz. Bütün mesele, onların bize yaklaşım tarzı. Esed maalesef Türkiye’nin Kuzey Suriye’den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz, çünkü biz orada terörle mücadele ediyoruz” demişti. (Sözcü)

Erdoğan: Batı ülkelerinin sessizliği utanç verici

 

Rusya ve Çin’den Filistin’de önce ateşkes çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :