E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYılın son haftasında piyasaların gündemi---

Yılın son haftasında piyasaların gündemi

Yılın son haftasında piyasaların gündemi
25 Aralık 2020 - 13:40 borsagundem.com

Yılın son haftasında yurt içinde önemli bir veri bulunmazken, ekonomik güven endeksi, dış ticaret istatistikleri öne çıkan veriler olacak. Kısa sürecek haftada yurt dışında da çok önemli bir veri bulunmuyor.

2020 yılının son haftası olacak olan gelecek haftada veri gündemi sakin olacak. Cuma günü ise 2021 yılının ilk günü olacağından tüm dünya piyasaları kapalı olacak. ABD'de yeni korona virüs paketi ile ilgili gelişmeler ve aşı gelişmeleri izlenmeye devam edilecek.

28 ARALIK 2020 PAZARTESİ

Haftanın ilk günü yurt içi ve yurt dışında önemli bir veri bulunmuyor.

Yurt içinde TCMB uluslararası rezervler verilerini, TÜİK 2020 yılına ilişkin bitkisel üretim tahminlerini açıklayacak (10.00).

Yurt dışında günün en önemli verisi erken saatlerde gelecek Japonya sanayi üretimi olacak.

ABD'de yeni korona virüs destek paketi süreci devam ediyor. Trump'ın paket ile değişiklik önerisi ABD Temsilciler Meclisi üyeleri tarafından kabul görmemişti. Temsilciler Meclisi’nin Pazartesi günü Trump’ın veto ettiği savunma bütçesi tasarısını tekrar oylaması öngörülüyor.

29 ARALIK 2020 SALI

Yurt içinde günün en önemli verisi ekonomik güven endeksi olacak.

TÜİK tarafından açıklanan endeksi Kasım ayında yüzde 3,5 düşüşle 89,5 seviyesine inmişti (10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), bankacılık sektörü Ocak-Kasım dönemi verilerini yayımlayacak. Yılın ilk 10 ayında sektör 50,0 milyar TL kar açıklamıştı (14.00).

ABD'de S&P Case Shiller konut fiyatları günün en önemli verisi olacak (17.00). Ayrıca Dallas Fed hizmet sektörü endeksi ile 7 yıllık tahvil ihalesi de takip edilecek.

30 ARALIK 2020 ÇARŞAMBA

Yurt içinde TÜİK motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak (10.00).

ABD'de MBA mortgage verileri (15.00), öncü mal ticaret dengesi (16.30), DOE petrol stokları (18.30) izlenecek.

31 ARALIK 2020 PERŞEMBE

Yılın son günü yurt içinde dış ticaret rakamları açıklanacak. Kasım ayı için Gümrük verileri ile ticaret 5,07 milyar dolar açık vermişti.

TÜİK kesinleşmiş rakamları saat 10.00'da duyuracak. Aynı saatte hizmet üretici fiyat endeksi verileri de yayımlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yılın 3.çeyrek dönemi için brüt borç, net borç, garantili dış bor ve kamu net borç rakamlarını açıklayacak (12.00).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 24 Aralık tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini yayınlayacak (14.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı ayrıca önümüzdeki 3 aya ilişkin ihale programını da duyuracak. Bir önceki ay açıklanan kesinleşmemiş programa göre Ocak ayında 6 ihale yapılması planlanmıştı.

ABD'de haftalık işsizlik başvuruları (16.30), Chicago PMI (17.45) ve doğal gaz stokları (18.30) verileri takip edilecek.

1 OCAK 2021 CUMA

İstanbul Ticaret Odası(İTO), İstanbul için perakende ve toptan fiyatları açıklayacak. TÜİK'in bir sonraki hafta açıklayacağı tüketici fiyatları için veriler öncü gösterge olarak takip edilecek (12.00).

Yılbaşı nedeniyle tüm dünya piyasaları kapalı olacak.

Yurt dışı kapalı, BİST haftayı rekorla kapamaya hazırlanıyor

Yeni yılda küresel borsalarda FED rüzgarı esecek

ASELSAN'ın Kovid kiti başka hastalıklara da çare olacak

Ağbal'dan komisyona enflasyon mesajı

İnfo Yatırım yılbaşı özel programı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)