E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni kurulan endeksteki güçlü hisseler---

Yeni kurulan endeksteki güçlü hisseler

Yeni kurulan endeksteki güçlü hisseler
17 Ağustos 2023 - 15:16 borsagundem.com

BIST Geri Alım Endeksinde yer alan piyasa değeri yüksek üç şirkete ait hissenin getirisi yılbaşından bu yana yüzde 40’ın üzerinde. Türk Hava Yolları’nın çıkış performansı ise yüzde 80’i aştı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’un yeni kurduğu BIST  Geri Alım Endeksi kapsamında toplam 63 hisse bulunuyor. Bu hisselerin 55’i yılbaşından bu yana değer kazanırken kaybettiren hisse sayısı sekiz ile sınırlı kaldı.

Geri Alım Endeksinde yer alan şirketler arasında piyasa değeri yüksek şirketlerin performansı yüzde 80’i buldu. Piyasa değeri en yüksek şirketler arsında en fazla getiriyi yüzde 80,62 ile Türk Hava Yolları gerçekleştirdi. Onu yüzde 42,69 ile Turkcell ve yüzde 40,53 ile Sabancı Holding takip etti.

Öte yandan Geri Alım Endeksinde yer alan şirketlerin tamamı arasında bir sıralama yapıldığında ise yılbaşından bu yana yüzde 150’yi aşan getirilerin yaşandığı görülüyor. Endeks kapsamında bulunan Osmanlı Menkul Değerler yüzde 154,06, Ege Profil yüzde 122,59 ve İzmir Fırça yüzde 110,58 oranında prim gerçekleştirdi.

Şirketlerin getiri performansını ve piyasa değerlerini aşağıda inceleyebilirsiniz:

Borsa İstanbul’da gong, Tatlıpınar Enerji için çaldı

 

Bugün Galatasaray Sportif'in hisse fiyatında düzeltme olacak

 

Günün önemli şirket haberleri 17/08/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İndeszede117 Ağustos 2023 21:28

    İndeks bilgisayar çöp… yine hüsran spk incelemeye almalıydı. Patronu ucuz hisselerimiz deyip çoğu kişiyi yönlendirdi. Sonuç hüsran