E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni ittifak olasılıkları şekillenebilir---

Yeni ittifak olasılıkları şekillenebilir

Yeni ittifak olasılıkları şekillenebilir
05 Mayıs 2017 - 14:45 borsagundem.com

HDP Eşbaşkanı Demirtaş;Önümüzdeki dönem yeni ittifak olasılıkları şekillenebilir, biz demokratik çözümler adına ilkesel ittifaklara açık olacağız

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 2019 cumhurbaşkanı seçimi öncesinde "demokrasi" ortak paydasında yeni ittifak olasılıklarının şekillenebileceğini söyleyerek, parti olarak ilkesel duruşlarını koruyacaklarını ancak demokratik çözümler adına ilkesel ittifaklara da açık olacaklarını kaydetti. Referandumla kabul edilen yeni sistemle Kasım 2019'da yapılacak ilk cumhurbaşkanı seçiminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı 'hayır' cephesinin adayının kim olabileceği tartışılıyor. AKP ile MHP referandumda 'evet' için çalışırken, CHP, HDP ve Saadet Partisi 'hayır' cephesinde yer almıştı. HDP yazılı açıklamayla Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden referandum sonuçlarına ilişkin değerlendirmesini paylaştı.
Demirtaş, mesajında "Toplumun evetçiler ve hayırcılar olarak iki ayrı kamp şeklinde değerlendirilmesini yanlış ve tehlikeli görüyorum. Hele hele evet diyen seçmen kitlesinin demokrasi karşıtı ya da demokrasi düşmanı olarak ifade edilmesi siyasi körlükten ve halkı aşağılamaktan başka bir şey değildir" dedi. Demokrasi bloğunu sadece 'hayırcılar' olarak ifade etmenin toplumun geri kalan yarısını haksızca itham etmek olduğunu söyleyen Demirtaş, şunları kaydetti: "Herkes bilmeli ki, demokrasi ortak paydasında önümüzdeki dönem yeni ittifak olasılıkları şekillenebilir. Siyaset kurumu buna açık olmak zorundadır. Hep ifade edildiği gibi siyasette yirmi dört saat bile uzun zamandır. 2019'a kadar birçok siyasi parametrede değişiklikler olacaktır."
Demirtaş, HDP'nin bundan sonra izleyeceği politikayı da şöyle aktardı: "Bizler ilkesel duruşumuzu korumakla birlikte, demokratik çözümler adına ilkesel ittifaklara açık olacağız. Ama 2019 için şimdiden isimler üzerinde spekülatif tartışmalar yapmak doğru değildir. Doğru olan şey isimleri değil ilkeleri tartışmaktır. Önemli olan hayır ve evet diyenleri düşmanlaştırmadan, karşıtlaştırmadan, her iki kesimin ortaklaşmasını sağlayacak ilkeler oluşturabilmektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)