E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni haftada dolar ve borsadaki beklentiler neler? Usta isim açıkladı---

Yeni haftada dolar ve borsadaki beklentiler neler? Usta isim açıkladı

Yeni haftada dolar ve borsadaki beklentiler neler? Usta isim açıkladı
17 Mart 2019 - 10:44 borsagundem.com

Geride bırakmaya hazırlandığımız hafta borsa yükselişlerle iç ve dış piyasalara damgasını vurdu. Dolar getiride geride kaldı. Peki, yeni haftanın beklentileri neler? Üzeyir Doğan Borsagundem.com için yazdı…

KURDA 5.48 AŞILIRSA 5.54 VE ÜSTÜ GÜNDEMDE OLUR

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

BIST 100
Bu hafta endekste izleyeceğimiz ilk önemli aralık 102.00-103.500 sınırları. Bu iki seviyenin dışında ise yaklaşık bir buçuk aylık dönemi kapsayan 100.650-106.000 aralığındaki konsolide kanalını izliyor olacağız. Bir buçuk aydır bu kanal içindeki seyrini devam ettiren endekste, gün içinde zaman zaman küresel piyasalardan ve kendi içinde ayrışan bir görünüm izliyoruz. Bu durum bahsettiğimiz bu konsolide kanalından çıkış gerçekleşmediği sürece devam edebilir. Bu kanalda kalış sürecinin uzamış olması kanaldan çıkış olduktan sonra oluşacak harekete yönelik beklentiyi artırmaktadır. Bu nedenle mevcut kanal içinde alım satım yönü konusunda kısa vadeli referans noktaları takip edilse de kanaldan çıkış gerçekleştiğinde, çıkış yönünde hareket etmenin daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz.

DOLAR / TL
Hafta içinde en düşük 5,4275 seviyesini gören Dolar/TL’de en yüksek seviye olarak da 5,4803 test edildi. Oluşan bu sıkışık seyre karşın kurda yukarı yönlü baskının devam ettiğini düşünüyoruz. Bu hafta içinde 5,48 seviyesi izleyeceğimiz en önemli direnç olacak. Bu seviyenin aşılması durumunda ise sene başında görülen ani yükselişte görülen 5,70 sonrasında son 2,5 aylık dönemin zirve seviyeleri olan 5,54 civarı gündemde olacaktır. Herhangi bir gelişmeye bağlı olarak 5,54 seviyesinin aşılması kurda teknik alımları destekleyerek hızlı yükselişlere neden olabileceği için bu seviye yakından takip edilmeli. Aşağıda ise en önemli desteğimiz 5,40 civarında bulunuyor. Bu seviyenin altına sarkılmadığı sürece aşağı yönlü hareketler sınırlı düzeltmeler gözüyle izlenebilir. Aşağı yönlü hareketler için referans noktamız da burası olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kutsal Dabacana18 Mart 2019 15:42

    Tamam iyi anladık ama inanmadık....

  • Dermanım Ol17 Mart 2019 22:59

    Bence bu analistler de kibar soygunculardan. Dost gibi görünürler, ama kafalarındaki doğrularını açıklamazlar. Hiç kimse kendi planını millete açıklar mı?  O nedenle teknik çalışınız, böylece en iyi doğruyu siz söyleyeceksiniz...  :) 

  • Ahmet kal17 Mart 2019 20:19

    Çok biliyonuz

  • KILIÇ17 Mart 2019 14:30

    YORUM FALAN BAKMAM BİLDİGİM HİSSELERE YATIRIM YAPAR ÇORBAMI ÇIKARTIRIM TÜYO FALAN HİKAYE BORSADA GELİR ŞAHANE TEK ÇARESİ SABIRDIR HERKESE BOL KAZANÇLI GÜNLER DİLERİM.

  • ASİ DOĞAN17 Mart 2019 13:29

    Ya böyle ya şöyle , gitmese gelir, gelirse gitmez ,inerse iner , çıkarsa yukarı çıkar.. Tavuk mu yumurtadan çıkmış,Yoksa yumurta mı tavuktan çıkmış. Önümüzde ki hafta kumesi yakından takip edeceğiz. BURADA YER ALAN BİLGİLER YATIRIM AMAÇLI DEĞİLDİR. YA TUTARSA AMACIYLA YAZILMIŞ.

  • Bika17 Mart 2019 13:15

    Yılbaşından beri döviz hesaplarında 11 milyar dolarlık  artış olmuş, TCMB anketine göre dolarda  yıl sonu beklentisi yaklaşık 6 TL