E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni bir yatırım sistemi geliyor---

Yeni bir yatırım sistemi geliyor

Yeni bir yatırım sistemi geliyor
25 Mart 2020 - 08:43 borsagundem.com

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından yapılan açıklamada Kitle Fonlaması Sistemi çalışmalarında son aşamaya gelindiği belirtildi.

Kitle fonlaması, ülkemizde katma değeri ve rekabet edebilirliği yüksek teknolojik ürün ve hizmet üretimini planlayan iş fikirlerinin hayata geçirilmesinde ihtiyaç duyulan finansal kaynakların toplanması amacıyla oluşturulan yeni bir yatırım sistemi.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından yapılan açıklamada Kitle Fonlaması Sistemi çalışmalarının yakında hayata geçirileceği vurgulandı. MKK tarafından konuyla ilgli yapılan açıklama şöyle: “Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 03.10.2019 tarihinde yayınlanan "Paya Dayalı Kitle Fonlaması Tebliği" ile kitle fonlaması faaliyetinin hukuki düzenlemeler ile sağlamlaştırılmış bir alt yapı üzerinden hizmet verilerek yerine getirilmesi mümkün hale getirilmiştir. Kuruluşumuz, kitle fonlama platformları, emanet yetkilileri (İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ve düzenleme kapsamında belirtilen şartları taşıyan diğer portföy saklayıcıları), girişimci ve/veya girişim şirketi ve yatırımcılar sistemin paydaşları olarak belirlenmiş bulunmaktadır.

Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından Kitle Fonlaması Sistemi (KFS) oluşturulmasına ilişkin çalışmalar yönlendirilmiştir. İlgili süreçte; platformlar tarafından, yatırım komitelerinin uygun bulduğu girişimci ve/veya girişim şirketlerinin projeleri KFS'de tanımlanacaktır.

Sözkonusu projelere fon sağlamak için yatırımcıların da platforma üye olmaları gerekmektedir. Fon aktarımı yapacak yatırımcıların platform üyelikleri esnasında paylaşacakları kimlik bilgileri kapsamında yatırım sınırlarının kontrolü ile girişimci ve/veya girişim şirketine ilişkin fon toplama limit kontrolleri gerçekleştirilecektir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)