E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni adli yıl törenle başlıyor---

Yeni adli yıl törenle başlıyor

Yeni adli yıl törenle başlıyor
02 Eylül 2019 - 07:59 borsagundem.com

Yeni adli yıl için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'de tören düzenlenecek

Yeni adli yıl Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün düzenlenecek törenle başlıyor. Darbe davalarının da olduğu yargılamalara, bugünden itibaren devam edilecek.

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENECEK

Yeni yargı yılı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devlet erkanının katılacağı açılış töreni başlayacak. Barolar arasında katılım tartışmalarına neden olan adli yıl açılışına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu "Adli yıl açılışının çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz” diyerek katılım kararı almıştı. Törende Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'nun bir konuşma yapması bekleniyor.

20 Temmuz'da başlayan adli tatil boyunca adliyelerde görev yapan nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara baktı. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verildi. Yüksek yargı organları Danıştay ve Yargıtay'da da bu süreçte nöbetçi heyetler görev yaptı.


FETÖ DAVALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

Bugünden itibaren, başlayacak yeni yargı yılı ile davalar kaldığı yerden devam edilecek. Onlardan biri FETÖ darbe girişimi davaları. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonlarda görülen duruşmalar arasında olan Akıncı Üssü davasının adli tatil sonraki celsesi, 3 Eylül'de yapılacak. 475 sanıklı davada Cumhuriyet savcısının mütalaasına karşı savunmalar sürüyor. 521 sanıklı muhafız alayı TRT'ye baskın davası da 9 Eylül'de görülecek.

289 DARBE DAVASINDAN 265'İ KARARA BAĞLANDI

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, görülen 289 darbe davasından 265'i karara bağlandı. Sona eren davalarda 2 bin 260'ı ömür boyu olmak üzere, 3 bin 664 sanık hakkında mahkumiyete hükmedildi. Davalarda, 2 bin 609 sanığın da beraatine karar verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aa- :)02 Eylül 2019 10:02

    saraydaki kişi malesef o kibirli haline yargıyı da alet ediyor... ve  kelli felli yargı mensupları kuvvetler ayrılığı ilkesini hiçe sayarak yürütmenin ayağına gidiyor,  dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir tablo kabul edilemez.

  • : )02 Eylül 2019 09:54

    Yurt dışında bir abim bardı. Alamancı. Resmi görünce o geldi aklıma. Bir bina ne kadar şatafarlı ise, içindeki kişi okadar kibirli ve şowmen.GÜç bende .Güçlüyüm demek ister diyordu. Yani o güç ise, gelişmeyen toplaumlarda haksızlık ve adaletsizlik dağıtır. her şeye o güç bulaşır diyordu. Okulda öyle öğretmişler.  

  • aa02 Eylül 2019 10:06

    çok doğru bir tespit sevgili kardeşim, alamancı abin çok doğru söylemiş... gücün tek elde toplandığı kibirin tavan yaptığı bir ülkede ne adalet ne de demokrasi olur... umarım bu iktidara oy verenler geçbolmadan bunun farkına varırlar, bu ülke hepimizin, dolayısı ile hepimizin adalete ve demokrasiye olduğu kadar huzura da  ihtiyacı var.