E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYellen'ın kritik Çin ziyareti başladı---

Yellen'ın kritik Çin ziyareti başladı

Yellen'ın kritik Çin ziyareti başladı
05 Nisan 2024 - 07:50 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Yellen, Çin'de bir takım ziyaretler gerçekleştirecek. Yellen, Çin'in aşırı üretim kapasitesinden kaynaklanan yayılmalara ve ABD firmaları için zorlaşan koşullara dikkat çekecek

ABD Hazine Bakanı Yellen, Çin'in aşırı üretim kapasitesinden kaynaklanan yayılmalara ve ABD firmaları için giderek zorlaşan iş ortamına odaklanması beklenen Çin ziyaretine başladı.

Yellen, Guangdong Eyaleti Valisi Wang Weizhong ve Başbakan Yardımcısı He Lifeng ile bir araya gelecek.

ABD İLETİŞİMİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Yellen ve diğer Biden yönetimi yetkilileri, Çin'in yurtiçindeki talep düşüşü karşısında küresel piyasalara akın eden elektrikli araçlar, güneş panelleri, yarı iletkenler ve diğer malların aşırı üretimi konusunda giderek daha fazla endişe duyuyor. Bu durumun Çin için sağlıklı olmadığını ve diğer ülkelerdeki üreticilere zarar verdiğini savunmayı planlıyor.

Yellen Wang'a, ABD çalışanları ve firmaları için "eşit bir oyun alanı" ihtiyacını vurgulayacağını ve Washington ile Pekin'in anlaşamadıkları alanlarda açık ve doğrudan iletişimi sürdürmeleri gerektiğini söyledi.

Yellen ikili görüşmenin başında yaptığı açıklamada "Bu, ABD ve diğer ülkelerin küresel yayılmalara neden olabileceğinden endişe ettiği Çin'in sanayi kapasitesi konusunu da içeriyor" dedi.

Yellen, ABD'nin temiz enerji sektörünü korumak için ek adımlar atmayı göz ardı etmiyor

 

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan enflasyon itirafı

 

Yellen: G20 maliye bakanları birçok konuda hemfikir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)