E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporYayın ihalesi eski ihale gibi---

Yayın ihalesi eski ihale gibi

Yayın ihalesi eski ihale gibi
17 Kasım 2016 - 06:35 borsagundem.com

Süper Lig maçlarının yayın ihalesi için geri sayım başladı

Futbolun gelirlerini arttırmak için TFF ve Kulüpler Birliği’nin yeni paket üzerinde yaptığı çalışmaların ise iptal edildiği öğrenildi. Önümüzdeki 5 sezonu kapsayan ihale şartnamesinde yer alan paketlerin, 2010 yılında yapılan ihaleyle benzer yapıda olduğu gözlendi.

TÜRK futbol endüstrisinin gelirlerini artırması beklenen Süper Lig yayın ihalesi için geri sayım başladı. Detayları belli olan ihale için yapılan çalışmaların ise iptal edilip eski ihaleye dönüldüğü anlaşıldı. Son 1 yıldır Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği’nin, UEFA’dan ve İngiltere’den gelen danışmanlarla yeni bir paket sistemi oluşturma çalışmaları olduğu biliniyordu. Ancak ihale şartnamesindeki maddelerin 2010 yılında yapılan ve yıllık 321 milyon dolarla Digiturk’un kazandığı ihale ile hemen hemen aynı olduğu gözlendi.

HEDEF 600 MİLYON DOLAR

Türk futbolunun gelirlerini artıracak ve yıllık 600 milyon dolar kaynak aktarılması planlanan yayın gelirleri için dev ihale pazartesi günü yapılacak. TFF ve Kulüpler Birliği son 1 yıldır tüm enerjisini bu ihaleye vermişti. Hatta dünyada yayın gelirleri en yüksek lig olan İngiliz Premier Lig’deki önemli futbol adamları ve danışmanlarla anlaşmalar imzalanmıştı. Bu alanda farklı paketler üzerine projeler geliştirilmiş ve kurumların da görüşü alınmıştı. Buradaki amaç ise kulüplerin daha fazla yayın geliri elde etmesini sağlamaktı.

3 PAKETTEN ÇIKMIŞTI

Ancak hafta başında açıklanan Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig’in 5 sezon yayın haklarının devri için düzenlenecek ihalenin, “Genel İhale Şartnamesi” tüm planların iptal edildiğini ve 2010 yılında düzenlenen ihale şartnamesine dönüldüğünü gösterdi. 2010 yılında 3 ayrı paketten çıkılan ihalede A Paketi’ni Digiturk yıllık 321 milyon dolara kazanmıştı. Maçların özet görüntülerini içeren B Paketi’ni TRT 40 milyon dolara, gol görüntülerinin cep telefonlarından izlenmesini içeren mobil yayın hakları paketini ise Türk Telekom 13.5 milyon dolara almıştı.

4’ÜNCÜ PAKET FARKI

Pazartesi günü yapılacak ihale ile 2010’daki ihale arasındaki tek fark ise ‘D Paket’i oldu. Günümüz şartlarına göre küçük revizelerin yapıldığı paketlerin dışında ‘D Paket’ini alan şirketin tüm haklara sahip olacağı belirtiliyor. Muhammen bedeli 495 milyon dolar olan D Paket’inin “A+B+C paketlerinin yanı sıra maçların radyo yayın haklarına da sahip olacağı” belirtiliyor. D Paketi’nin satılması durumunda A, B, C paketine verilen teklifler geçersiz olacak. Çünkü D Paketi’ni alan kurum tüm haklara sahip olacak. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)