E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcının kafası karışık: Düşüş nereye kadar?---

Yatırımcının kafası karışık: Düşüş nereye kadar?

Yatırımcının kafası karışık: Düşüş nereye kadar?
29 Haziran 2021 - 15:54 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da düşüş bugün de sürürken, son 12 işlem gününün 9'unda gerileyen BİST 100 Endeksi, son iki ayın en düşük seviyeleri olan 1.351 puanı gördü. Piyasa uzmanları, 1.200'lerin de görülebileceğini belirtiyor

Borsa İstanbul'da Haziran ortasında başlayan aşağı yönlü hareket geçen hafta sınırlı yükselişler görülse de üst üste üçüncü işlem gününde devam ediyor.

14 Haziran itibarıyla 1.466 puan seviyesnden başlayan serbest düşüşle birlikte 12 işlem gününün 9'unda değer kaybeden BİST 100 Endeksi için artık 1.200'ler konuşulmaya başlandı. 14 Haziran'daki 1.454 puan kapanışı sonrasında hızlanan satışlarla birlikte BİST 100 Endeski 1.351 puan ile son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi.

İki haftada BİST 100'deki hisse senetlerinin ortalama değer kaybı yüzde 8'i buldu. 

BİST 100 Endeksi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,34'lük düşüşle 1.373 puana gerilemesinin ardından bugün de yüzde 1 üzerinde düşüşle 1.351 puana geriledi. BİST 100'ün geldiği bu seviyeler nisan ayının son haftasından bu yana görülen en düşük seviyeler olarak dikkat çekiyor. 

BORSA İSTANBUL NEDEN DÜŞÜYOR?

BİST 100'deki düşüşle ilgili MARBAŞ Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, Dünya'da Hüseyin Koyuncuoğlu haberine göre, BİST 100 endeksinde 1.380 seviyesinin üzerinde tutunmanın önemli olduğunu, 1.380 puanın altındaki kapanışlarda 1.200'lü seviyelere doğru düşüşün devam edenileceğine işaret etti. 

YATIRIMCININ KAFASI KARIŞIK

Kuru'nun BİST 100 Analizi şöyle:

"Hisse senedi piyasaları ve riskli varlık gruplarının tamamına yakınında yatırımcıların kafasının oldukça karışık olduğu bir dönemdeyiz. Yatırımcı neleri fiyatlıyor bir bakalım; aşı uygulamalarının yaygınlaşması neticesinde iktisadi faaliyetlerin normalleşmesi ve ekonomilerde canlama fiyatlaması bütün piyasalarda gözlemleniyor. Buna paralel ısınan küresel ekonomilerde enflasyon seviyelerinin arttığı gözlemliyoruz, merkez bankalarının atacağı adımlar ve bu adımlar öncesi sözlü yönlendirmeler fiyatlanırken diğer taraftan Kovid ile ilgili son dönemde etkisini arttıran delta varyantı unsuru yeniden Kovid dönemi fiyatlamasına sebep oluyor. Tüm bu gelişmelere ilave olarak içeride ise 19 olan politika faizi hem ekonomi üzerinde baskılayıcı oluyor, hisse senedi piyasalarında da bu etkinin son dönemde arttığını görüyoruz, diğer bir taraftan son dönemdeki siyasi gündemin piyasa üzerinde sınırlı negatif etkisi olduğunu da ekleyelim.

Tüm bu temel unsurlar eşliğinde Borsa İstanbul 100 endeksi 2020 mart ayında Kovid dibi olan 819 puandan başlayan yükselen trendi 6. kez test ediyor. Piyasaların 1.380 üzerinde tutunma çabası önemli, zira içinde bulunduğumuz hafta bu seviyenin altında kalınırsa piyasa için önce 1.300 ardından 1.200’lü seviyelerin önü açılmış olacak.

Mevcut denklemde temel unsurlar daha kötüye gitmez ise haziran ikinci yarıda takip ettiğimiz bu satış sürecinin derinleşmesini beklemeyeceğiz, ancak yüksek bir pozitif tepki ihtimalini de düşük görüyoruz. Piyasanın önümüzdeki kısa vadeli dönem için 1.300 – 1.400 bandı içinde kalacağını öngörüyoruz."

Delta varyantı ulaştırma hisselerini de etkiledi

Borsa İstanbul'da risk iştahı zayıf

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bitcoinciler Spekleri gözlerinden öptülerrrrr.29 Haziran 2021 22:51

    yatırımcının değil Spek denen sahtekarların kafası karışık nasıl küçük yatırımcıları çarpsak derken hoppppppp Yurt dışından Bitcoinciler topladı gitti.....Bizim avanaklarda bekleye dursun.......Bu şirketlerde spek denen sahtekarlar nasıl oluyorda bir araya gelebiliyor çünkü ortak dert aynı kendileri zeki diğerleri yolunacak kaz misali gördüğünüz sürece böyle paranızla rezil olmaya devam edersiniz...................Alınan spek varsa düsütüm diye ortaya çıksın 1 tanesi.

  • Ne yatırımı 29 Haziran 2021 17:46

    Yatırımcının sahtekarlarin kafası karışık. Nereden carpsak diye kararsız kalıyorlar