E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıları zengin eden hisseler---

Yatırımcıları zengin eden hisseler

Yatırımcıları zengin eden hisseler
09 Haziran 2020 - 10:02 borsagundem.com

Korona virüs sürecinde hassas birçok sektörde hisse değerlerinde aşırı bir düşüş görülmüştü. Yükseliş süreciyle birlikte S&P 500 yatırımcıları yatırımlarının 40 katını aşan hisse değerlerine ulaştılar

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisse senetlerindeki kayda değer toparlanma piyasaların büyük sorunları aşma konusundaki yetisini gösteriyor. Bu durum yatırımcılara kısa vadede önemli kazanç imkanları sunabiliyor. MarketWatch'un haberine göre yatırımcıların istatistikler konusunda dikkatli olası gerekiyor.

23 Mart tarihine kadarki %31 oranındaki düşüşe neden olan korona virüs salgını ve ekonomideki beklenmedik kapanmaya rağmen cuma günü endeks referansları sadece %1 oranında aşağıyı gösteriyordu.

Ünlü riskli fon yöneticisi Stanley Drunkenmiller pazartesi günü CNBC’deki röportajında borsalardaki iyileşme sürecinde mütevazi davrandığını ve yükselişin büyük bir kısmını kaçırdığını belirtti. Drunkenmiller ABD Merkez Bankası’nın (FED) likidite arttırma çabalarını ve yatırımcıların ekonominin yeniden açılması konusundaki heyecanını hafife aldığını sözlerine ekledi.

Petrol fiyatları toparlanıyor

ABD petrolü (WTI) halen geçen seneye göre %35 aşağıda seyrediyor. Fakat 2018’in sonunda 61,06 dolardan işlem gören WTI’ın devam eden sözleşmeli fiyatı 21 Nisan’da 6,50 dolara kadar düşse de Cuma günü 39,55 dolardan işlem gördü.

Los Angeles merkezli yatırım bankası B. Riley FBR’ın Sabit Gelir Küresel Baş Stratejisti Mark Grant bu yılın petrol fiyatlarına ilişkin yaptığı yorumda fiyatlardaki moral bozucu atmosferin önemsiz olduğunu ve düşük fiyatların uzun vadeli yatırımcılar için fırsat haline geleceğini belirtti.

Grant pazartesi günü paylaştığı yorum yazısında, “Pek çok kişi ve kurum henüz devam eden şeye tam olarak hazır olmadığı için halen fırsat ortamının devam ettiğini düşünüyorum" dedi.

Korona mağduru hisselerden elde edilen büyük kazanç

S&P 500 endeksinde ilk çeyrekte %75’in üzerinde değer kaybeden hisseler şu anda önceki değerlerinden çok daha yüksek bir seviyeye ulaştılar. Özellikle enerji sektöründeki şok etkisinden kurtulan hisseler kısa vadede büyük kazanç fırsatı sundular

İlk çeyrekte %84 değer kaybeden Apache Inc. Hissesi %284 değer kazandı. Norwegian Cruise Line Holdings hisseleri ilk çeyrekte %81 değer kaybederken ikinci çeyrekte %105 oranında değer kazandı. İlk çeyrek kaybı %76 olan Royal Caribbean Cruises, Marathon Oil ve Noble Energy hisseleri ikinci çeyrekte sırasıyla %116, %122 ve %86 oranında değer kazandılar.

31 Mart tarihinde bu gibi hisselere 1000 dolar değerinde yapılan yatırımların 2 Haziran tarihi itibariyle yatırım değerleri 46,669 dolara kadar yükseldi.

Borsalar büyük hadiselere fazlasıyla reaksiyon gösteriyorlar. Bu tip hızlı kâr getiren hisselerin yarısı ekonomik kapanmalardan ve OPEC+ ülkeleri krizinden dolayı çok büyük zarara uğrayan enerji şirketleri. OPEC sorunun çözülmesinin ardındansa hisse değerleri oldukça güçlü şekilde tırmanarak yatırımcılarını mutlu etti.

Bu tip ani tepkiler tüm borsalara yayılmış durumda. 19 Şubat seviyelerinden korona virüsün neden olduğu sorunlar nedeniyle gerçekleşen düşüş anlaşılabilir. Süreç içerisindeyken tüm ümitleri kaybetmek oldukça kolaydı. Fakat FED’in destekleriyle birlikte piyasalardaki iyileşmeyle birlikte borsalara umut yeniden hakim oldu.

S&P 500 endeksinde 10 haftada düşen hisse yok

 

Petrol fiyatlarında yükseliş sürüyor

 

ABD vadeli endeksleri yatay seyirde

 

İflas etti hisseleri iki katına çıktı

 

BIST 100 endeksi 110 bin üzerinde kalıcı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ben beyaz 10 Haziran 2020 00:27

    Borsanın ky olarak şahsımın 42 bin TL Zararım oldu Nasıl olduğunu anlamadan freni patlamış komyon gibiydim hangi hisseyi bir umutla aldıysam çoğu Zarar ettirdi son bir hamleyle Allah nasip etti 1300 adet 17 03 rtalb aldım rtalbın ne kadar çıkacağını bilmiyorum ama nasipte varsa inşaallah zararımı kurtarırım zararda olanlarda inşaallah tez zamanda zararlarını kurtarır

  • Emrah09 Haziran 2020 22:56

    Bende bist 100 hissesi var covid _19 salgınında mart ortasında çok düşüş yaşadı fakat şubat ayında gördüğü tarihi zirvesini geçmiş durumda yeni tarihi zirveler görebilir çok prim yapmadı fakat mart ayında çok düştüğü için 3 ayda %100 prim yaptı çok iyi çeyrek açıklamasına rağmen daha iyi olmalıydı. Fazlada kriz tellallığı olumsuzluk zarar getirir. İlerde yaşanacak muhtemel büyük rallinin kaçmasına sebep olur bu yüzden borsa farklı ve makro ekonomi farklıdır genelde bu ayrımda hata yapıyorlar anlayana. 

  • Emrah09 Haziran 2020 15:38

    Kriz çığırtkanlığı yapanlara kapak olsun.  :) borsa İstanbul da çok hisse var 3 ayda %100 üzeri prim yapan çok hisse var. Önemli olan doğru hissede yatırım yapmaktır. 

  • Bika09 Haziran 2020 22:17

    Bilançosu kötüleşen hisseler prim yaptı. Doğru olan iyi mi kötü mü!

  • Salatalık nuri09 Haziran 2020 18:20

    Eminim sen o hisselerin bir lotu bile yok dipden alınmış sallamasyondan başka bir cacık değil yazdığın