E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar kendilerine fazla güveniyor---

Yatırımcılar kendilerine fazla güveniyor

Yatırımcılar kendilerine fazla güveniyor
25 Ağustos 2020 - 10:07 borsagundem.com

ABD borsalarında yükseliş devam etse de ekonomik görünüme dair hiçbir şey kesin değil. Özellikle gündelik yatırımcıların iyimser ya da kötümser yönde ısrarlı davranmaları ise endişe yaratıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisinin korona virüs sürecindeki mücadelesi soru işaretlerini beraberinde getirirken aynı süreçte Wall Street endeksleri rekor yükselişler yakaladı. Yatırım danışmanlığı şirket Invesco’nun Küresel Piyasalar Baş Stratejisti Kristina Hooper bu dönemde aşırı istekli yatırımcıların borsa momentumu içerisinde erimesen endişe ettiğini belirtiyor.

Hooper CNBC’ye yaptığı açıklamada yatırımcıların borsaların gittiği yöne ilişkin görüşleri iyimser ya da kötümser de olsa tehlikeli seviyelerde kendilerine güvendiklerini belirtti.

Baş stratejist yatırımcı duyarlılığına ilişkin konuşmasında “İnsanlar kendi görüşlerinde oldukça ısrarcı hale geldi. Bazıları borsa rallisinin sonunu göremiyor. Diğerleriyse yeni rekorlara ulaşıldığı için durumun oldukça saçma bir hale geldiğine inanıyor” ifadelerine yer verdi.

Hooper özellikle perakende yatırımcılar kanadında sürekli daha fazla yatırımcının polarize piyasa görünümlerine kapalı tek tarafı riskli yatırımlarda bulunduğunu gözlemliyor.

"Piyasalarda spekülatif bir coşku var ve bu durum bitcoin'de gördüklerimizle benzeşiyor" diyen Hooper 1990’ların sonundaki teknoloji balonunu çevreleyen benzeri karakteristik özelliklerin görüldüğünü de ekledi.

 1,1 trilyon dolarlık varlığın yönetiminden sorumlu olan baş stratejist Robinhood gibi ücretsiz online borsa platformlarının artan popülaritesinin borsaya daha fazla erişim sağlanılmasında ve perakende yatırımcılar arasındaki coşkunun artmasında katkı yarattığını belirtiyor.

Uzun vadeli yatırım ilkeleri unutulmamalı

Baş stratejist, "Daha fazla yatırımcının piyasaya girdiğini görmek her zaman iyidir. Umarım, çeşitlendirme gibi önemli uzun vadeli yatırım ilkeleri onlara hatırlatabiliriz" dedi.

Korona virüs süreci ve yaklaşan başkanlık seçimleri nedeniyle borsalarda görünümün belirsiz olduğunu söyleyen Hooper müşterilerine yatırımlarının 12 ila 18 aylık dönemi düşünerek yatırım yapmalarını ve yatırımları için halter stratejisini benimsemelerini tavsiye ediyor.

Hooper, "Ekonomik toparlanmanın nasıl sonuçlanacağını tam olarak bilmiyoruz. Odaklanmamız gereken en önemli şey, (protföylerin) iyi çeşitlendirilmiş olmasıdır" dedi.

Dalgalanmanın devam etmesi bekleniyor

 

Powell'dan enflasyonu %2'nin üzerine çekme taktiği

 

Küresel piyasalar pozitif görünümünü koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YASEMİN KADIRGALI25 Ağustos 2020 12:27

    Yeni borsaya girenler bizlerin veli nimetlerimiz.onların sayesinde biraz bitlendik.

  • HÜLYA KOBALT25 Ağustos 2020 12:26

    Bırakın arkadaş fazla güvensinler.yoksa bizler nasıl para kazanacağız.

  • salim25 Ağustos 2020 11:43

    Geçen hafta pazartesi salı 20.000 tl kar ım vardı,,hafta sonuna kadar hepsini geri verdim,,2 gece uyumadım,,,bu haftada 27000 kar var,,geri vermemek için ekranı kapattım,,akşam saat 18 de açacağım.Seyrederseniz,mutlaka elinizden alıyorlar.