E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Yatırımcılar güvercin bir Fed için fiyatlandırma yapıyor---

Yatırımcılar güvercin bir Fed için fiyatlandırma yapıyor

 Yatırımcılar güvercin bir Fed için fiyatlandırma yapıyor
06 Nisan 2023 - 08:17 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Dün takip ettiğimiz bir başka ABD verisi ve derinleşen durgunluk endişeleri, şüphesiz yatırımcıların ruh halini tekrar değiştirecek. Bu hafta keskin bir şekilde ABD’de talebin yavaşlaması ilgi ilgili işaretler doğarken, yatırımcılar daha güvercin bir Fed için fiyatlandırma yapıyor. Para piyasaları artık Mayıs toplantısında verilecek karar için yazı tura atarken bir duraklamaya karşı 25 baz puanlık bir artış olasılığını daha az fiyatlıyor. Bu bağlamda dün açıklanan ADP özel sektör istihdamı ve ISM hizmet endeksi beklentilerin altında gerçekleşti. ADP özel sektör istihdam artışı aylık 145 bin kişi olurken, ISM hizmet endeksi 55,1’den 51,2 seviyesi ile son üç ayın en düşük seviyesine geriledi. ISM hizmet endeksi 50 seviyesinin üzerinde bulunsa da, özellikle de yeni siparişlerdeki düşüş sektörde yavaşlamaya işaret etti. Bakalım yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi bu durumu teyit edecek mi ? Piyasalar artık zayıf ekonomik verilerle toparlanıyor çünkü bu, FED’in geri adım atmamasına rağmen yatırımcıların beklentisi olan faiz indirimlerinin geleceği anlamına geliyor. Daha önce piyasa Yellen’laşıyor demiştik bakalım gelen veriler eşliğinde Yellen, tüccarlaşacak mı ?

Sonuç olarak  güvenli limanlara olan talep artınca Hazine getirileri düştü ve altın yükselmeye devam etti. ABD borsaları negatif kapanırken DXY yön bulmaya çalışıyor.

Avrupa da ise Euro bölgesi PMI verilerini takip ettik. Euro bölgesi PMI Endeksi Mart’ta 54,1’den 53,7’ye revize edildi. Bu aşağı yönlü harekete rağmen endeks 10 ayın zirvesine çıktı. Euro Bölgesi hizmet PMI endeksi  ise 55,6’dan 55’e seviyesine geldi. Euro bölgesinde enflasyona karşı atılan adımlar ABD’ye göre daha geç başlasa da işler daha ılımlı ilerliyor. Hatta ECB yetkilisi Stournaras’ın bugün yaptığı açıklamada Euro Bölgesi’nin sıkı para politikasının sonuna gelmekte olduğunu ve faiz artırımlarının sonuna yaklaşıldığına inandığını söylemesi ılımlı havayı destekledi.

Asya tarafında ABD’nin Mart ayında istihdam büyümesinin yavaşladığını gösteren en son raporunu değerlendirmesiyle perşembe günü büyük ölçüde düştü. Önce Avustralya  merkez bankasının faiz artırımını durdurmasından sonra Yeni Zelanda 50 baz puanlık bir artışla herkesi şaşkına çevirmişti. Fakat Asya’da olumlu haber Çin’den geldi. Çin’in hizmet faaliyetleri yeni siparişlerle hız kazandı ve hizmetler sektörü aktivitesi yeni siparişler ve tüketim öncülüğündeki toparlanırken, PMI 57,8 puana çıktı.

Japon Nikkei endeksi %1,08 ve Topix yüzde 0,91 düşerek bölgedeki kayıplara öncülük etti. Diğer yandan, Güney Koreli Kospi %0,7 düşerken Kosdaq %0,69 değer kaybetti. Avustralya S&P/ASX 200 ise %0.26 düştü.

Petrol fiyatları, zayıf ABD verilerinin talebi yavaşlatacak soğuyan ekonomik koşulların sinyalini vermesinin ardından bu sabah itibariyle gevşedi. West Texas Intermediate ABD ham petrolü varil başına 14 sent düşüşle 80.47 dolara geriledi. Brent ham petrol vadeli işlemleri varil başına 84,99 dolardan  %0,1 artış gösterdi.

Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) haftalık istatistiklerinin izleneceği yeni günde, yurt dışında Almanya sanayi üretimi, ABD haftalık işsizlik başvuruları öne çıkıyor.

BofA: Ons altın ikinci çeyrekte rekor seviyeye çıkabilir

 

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

 

Günün önemli şirket haberleri 06/04/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)