E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcı portföylerine değer katacak 5 hisse---

Yatırımcı portföylerine değer katacak 5 hisse

Yatırımcı portföylerine değer katacak 5 hisse
30 Temmuz 2020 - 14:06 borsagundem.com

Değer hisseleri uzun vadede cazip bir seçenek olabilir. Charles Schwab’ın Baş Yatırım Sorumlusu Bill McMahon uzun vadede güçlenmesini beklediği temettü payı yüksek 5 hisse öneriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Değer hisseleri korona virüs sürecinde yatırımcıların yüzünü güldürmeyi başaramadı. Yıl boyunca değer hisseleri ve temettü hisseleri büyüme özellikle Tesla gibi popüler teknoloji hisseleri karşısında daha kötü bir performans gösterdi. Teknoloji şirketleri salgın sebebiyle oluşan durgunluk sürecine rağmen mükemmel satış oranlarına ulaştılar.

ABD merkezli ünlü yatırım danışmalığı şirketi Charles Schwab’ın Aktif Ticaret Stratejileri Baş Yatırım Sorumlusu Bill McMahon bu yıl değer hisseleri ile temettü hisselerinin uzun vadeli trendleri hedeflenerek yükseldiğini ve şu anki süreçte toparlanma planlarını yürürlüğe koyduklarını belirtiyor.

Marketwatch’a verdiği röportajda McMahon değer hisseleri ile büyüme hisseler arasındaki değerleme farklarının tarihsel olarak geniş olduğunu ve eğer değer hisselerinden kâr etmek isteniyorsa bunun için kötü bir zaman olmadığını belirtiyor.

McMahon röportajında, "Uzun vadede, temettü ödeyen holding şirketlerinden yararlanabilirsiniz ancak kısa vadede bu işe yaramaz" ifadelerine yer verdi.

Yatırımcı portföylerine kazanç getirecek 5 değer hissesi

McMahon röportajında beş hissenin oldukça iyi bir değerde olduğunu ve yatırımcılar için cazip ve güvenli temettü imkânı sunduğuna dikkat çekiyor.

Raytheon Technologies'in hisseleri bu yıl %30 düştü. McMahon, "Firma, uzun vadede istikrarlı sözleşmeleri olan savunma sektörü ile aynı istikrara sahip olmayan ticari havacılık sektörü arasında bölünmüş durumda" dedi. Salgın sırasında havacılık sektörünün yaşadığı büyük kriz nedeniyle şirket büyük bir sorun içerisinde. Fakat McMahon’a göre şirket uzun vadede hisse senetlerini toparlanacağına ve kâr payının artacağına inanıyor. Şirketin temettü getirisi %3,11 seviyesinde. Karşılaştırmak gerekirse 10 yıllık ABD Hazinesi tahvillerinin getirisi ise sadece %0,59 seviyesinde.

Sanayi şirketi PPG McMahon’ın radarına giren bir başka değer hissesi olan şirket. Hissenin temettü geliri %1,96 seviyesinde. Şirketin hisseleri bu yıl oluşan aşırı ekonomik duyarlılık nedeniyle %17 düştü. McMahon’ın ifadelerine göre araç satışları ve uçak üretimindeki düşüş hissenin değer kaybetmesindeki asıl etkenlerden. Yatırım uzmanının şirketi tercih etmesindeki sebep ise bilanço kayıtlarındaki denge ve çok güçlü bir yönetim kademesine sahip olması. McMahon uzun vadede şirketin özellikle salgın sonrası güçlü bir performans göstereceğini belirtiyor.

Coca-Cola geçtiğimiz günlerde Wall Street'teki %28’lik çeyrek kaybıyla manşetlerde yerini almıştı. Fakat McMahon'a göre göstergeler şirket için en kötünün bittiğini ve Mayıs Haziran aylarında satışların düzelmekte olduğunu belirtiyor. McMahon şirket yönetiminin temettüler konusunda oldukça kararlı olduğunu belirtiyor. Coca-Cola’nın temettü payı %3,38 oranında. McMahon ayrıca şirketin daha küçük markalarından kurtulma hedefinden de oldukça mutlu olduğunu belirtiyor. Hisse bu yıl %11 değer kaybetti fakat McMahon restoranların açılması ve ekonomik aktivitenin artmasıyla birlikte hisse değerinin tekrar yükseleceğini öngörüyor.

Home Depot hisseleri Wall Street endekslerinde her zaman tercih edilen pozisyonlardan birisi. Emlak piyasasının güçlendiği zamanlarsa şirketin güçlenmesine genellikle yardımcı olur. McMohan şirket hisselerinin internet üzerinden rekabete oldukça fazla bağışıklığı bulunduğunu belirtiyor. Şirketin hisseleri bu sene içerisinde %24 oranında arttı ve temettü gelirleri %2,44 seviyesinde. McMahon emlak piyasasındaki hareketin devam etmesiyle birlikte iyi dinamiklerin sürmesini bekliyor.

Abbott Laboratories McMahon’un önerdiği hisseler arasında 1,44 oranıyla temettü payı en düşük şirket. Yatırım uzmanı şirketin güçlü büyüme karakteristiğine dikkat çekiyor. Şirketin sahibi olduğu Freestyle Libre glikoz izleme sistemleri ve Ensure beslenme ürünleri hissenin öne çıkmasına sebep olan başarılı işletmeler. McMohan şirketin geçmişte güçlü şirket evliliği ve satın alma işlemlerine imza attığını da hatırlatıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)