E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcı hissiyatı ‘aşırı açgözlü’, borsalar 'aşırı güvensiz'---

Yatırımcı hissiyatı ‘aşırı açgözlü’, borsalar 'aşırı güvensiz'

Yatırımcı hissiyatı ‘aşırı açgözlü’, borsalar 'aşırı güvensiz'
17 Şubat 2023 - 10:45 borsagundem.com

ABD borsalarında yılbaşından bu yana süren rallinin aldatıcı olabileceği noktasındaki uyarılar sıklaşıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Temel göstergelerde küçük iyileşmeler yaşanmasına rağmen yılbaşından bu yana inatla devam eden ralli, uzmanları ikiye bölmüş durumda. Kimileri yükseliş için yeterli nedenin olduğu görüşündeyken, kimileri bu yükselişin her an yıkıcı bir geri çekilmeyle sonuçlanabileceği fikrinde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarındaki rallinin ciddi bir geri çekilmeyle sonlanma ihtimalini yüksek gören uzmanların argümanı ise ‘aşırı açgözlülük’.

Borsalar aşırı savunmasız

Insider’dan Brian Evans’ın haberine göre, Fairlead'den Katie Stockton, yatırımcı duyarlılığının ‘aşırı açgözlü’ hale geldiğini ve bunun piyasayı kırılgan hale getirdiğini söylüyor.

Fairlead Strategies'den Katie Stockton'a göre, ABD borsalarının yıla güçlü bir başlangıç yapmasının ardından, yatırımcılar aşırıya kaçıyor göründüğü için borsa artık savunmasız görünüyor.

Stockton CNBC'ye verdiği demeçte, özellikle Ocak ayında, ralliyi daha geniş bir hisse senedi yelpazesi yönlendirdiği için genel anlamda daha geniş katılımı gösteren bazı cesaret verici işaretler görüldüğünü kabul ediyor.

Nasdaq, S&P 500’ü solladı, Bitcoin’de açgözlülük tavan yaptı

Ancak o zamandan beri, Nasdaq'ın S&P 500'den daha iyi performans göstermesi ve bir avuç mega sermayeli teknoloji hissesine büyük ölçüde bel bağlaması nedeniyle katılım giderek azalıyor. S&P 500 Endeksi, yılbaşından bugüne kadar yüzde 7'den fazla yükselirken, aynı süreçte Nasdaq’ın yaklaşık yüzde 15 oranında yükseldiği görülüyor.

Stockton, “Bu performans, muhtemelen piyasalar için bir test anlamına geliyor ve ralli muhtemelen bir geri çekilme ile geçici kalacak” diyor. Stockton, “Duyarlılık artık bizim son derece açgözlü dediğimiz şeye dönüştü. Bunu belki Bitcoin’in dünkü hareketlerinde daha net görebilirsiniz. Bu açgözlü duygu, kırılgan bir bant oluşturuyor” şeklinde konuşuyor.

Piyasalar dönüş hızla artıyor

Diğer piyasa analistleri de son zamanlarda piyasaya geri dönüş belirtilerini fark etmiş durumda. Ned Davis Research’ün yatırımcılarıyla paylaştığı nota göre, borsanın Ekim ortasındaki düşük seviyesinden yüzde 20'lik yükselişi bir FOMO alımını ateşledi ve bazı yatırımcıları tekrar hisse senetlerine çekti. NDR, “Treni kaçırma korkusu geri döndü. Fed'in yumuşak bir iniş yapabileceğinden şüphe duyan bazı yatırımcılar bile isteksizce gemiye bindiler.”

Vanda Research de 2023 rallisinin büyük kazançları kaçırma korkusunu ateşlediğini ve perakende yatırımcıların hisse senetlerine günde 1,5 milyar dolarlık rekor yatırım yaptığını bildirdi.

Stockton, yaptığı açıklamada, hisse senedi grafiklerindeki kırılmalar ve katlanarak artan iyileşmenin doğası gereği daha kısa ve orta vadeli göründüğünü söyledi. Stockton, “Kısa vadeli kırılmalar muhtemelen çoktan başladı ve henüz uzun vadeli göstergeleri etkilemiyor” diye ekledi.

Guggenheim: Volatilite sürecek, borsalar düşecek

 

Küresel piyasalarda negatif seyir

 

ABD borsaları sert düştü

 

Fundstrat: Borsaları bireysel yatırımcılar yukarı taşıyacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali17 Şubat 2023 11:29

    Atagy ihlas brlsm hisse hareketlerine bakın deprem yağmacı sından farkı yok

  • Hacı17 Şubat 2023 13:31

    İhlas şirketlerinin zaten vatana, millete,yatırımcısına faydası olmuşmu mübarek günde bile beddua ediliyor patronu bu durumu düzeltmek için birşeyler yapmalı.