E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYatırım fonlarına 10 milyar dolarlık destek paketi---

Yatırım fonlarına 10 milyar dolarlık destek paketi

Yatırım fonlarına 10 milyar dolarlık destek paketi
19 Mart 2020 - 08:55 borsagundem.com

Fed, yatırımcıların nakde yönelmesiyle birlikte baskı altında kalan para piyasa yatırım fonlarına destek için finans krizi dönemindekine benzer bir acil durum programı başlatıyor

Fed, Çarşamba günkü açıklamasında, korona virüsün finansal sistem üzerindeki etkisi sürerken para piyasası yatırım fonlarını desteklemek için program başlattığını belirtti.

Fed'in acil durum otoritesi altında kurulan Para Piyasası Yatırım Fonu Likidite İmkanı (MMLF), küresel finans krizi döneminde kurulan örneğe benziyor. ABD Hazine Bakanlığı 10 milyar dolarlık kredi koruması sağlayacak.

Bloomberg tarafından görülen belgelere göre Hazine Bakanlığı, Çarşamba günü söz konusu açıklama öncesinde, koronavirüs teşvik planı çerçevesinde vergi mükelleflerinin paralarıyla para piyasası yatırım fonlarına geçici olarak güvence vermeyi teklif etmişti.

Fed'in açıklamasında "Para piyasası fonları aileler, işletmeler ve her çeşit şirket için yaygın yatırım araçları. MMMLF, hane halkı ve diğer yatırımcıların talepleri karşısında para piyasası fonlarına yardımcı olacak ve genel olarak piyasanın işlerliğini ve ekonomideki kredi teminini artıracak." ifadelerine yer verildi.

ABD'de yatırımcıların nakde yönelmesiyle birlikte para piyasası fonları stres altına girdi. Tüketiciler, işletmeler ve diğer kurumlar kısa vadede ihtiyaç duyabilecekleri nakdi bekletmek için para fonlarını kullanıyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan19 Mart 2020 13:01

    Malesef tüm dünya bir andan likite geçmeye çalışıyor. Birilerinin mecburen piyasayı desteklemesi gerekir. FED bir yandan likidite sunuyor ama öte yandan herkes likit kalmak istiyor. Yakında borsalarda alıma başlarlar.