E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYaptırımlara direnemedi, Venezuela'dan çekildi---

Yaptırımlara direnemedi, Venezuela'dan çekildi

Yaptırımlara direnemedi, Venezuela'dan çekildi
29 Mart 2020 - 15:19 borsagundem.com

Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft, Venezuela'daki faaliyetlerini durdurduğunu ve ülkedeki tüm varlıklarını Rus hükümetine sattığını duyurdu.

Rosneft'ten yapılan yazılı açıklamada, şirketin Venezuela'daki tüm faaliyetlerinin durdurulduğu belirtildi. Şirketin Venezuela'daki tüm varlıklarının Rus hükümetine satıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, satış işleminin sonucunda Rosneft'e ait bir alt şirketin Rosneft'in yüzde 9,6'lık hissesine sahip olacağı kaydedildi.

ABD yönetimi, Venezuela'ya yönelik yaptırımları deldiği gerekçesiyle Rus petrol şirketi Rosneft'e bağlı "Rosneft Trading SA" adlı iştiraki geçen ay yaptırım listesine almıştı.

Rusya'nın en büyük petrol şirketi konumundaki Rosneft, küresel petrol üretiminin de yaklaşık yüzde 5'ini gerçekleştiriyor.

ABD'den Rus petrol şirketine yaptırım kararı

ABD'den, o ülkeleri Venezuela petrolünden vazgeçirme çabası

Rosneft, Venezuela'da atağa kalktı

Petrol fiyatları negatif seviyede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yeni dünya düzeni 30 Mart 2020 08:13

    Kaybetme korkusu böyle birşey dünyaya bukadar likidite sağlamak korkunun ecele faydası yok ifadesi bunu şöyle görebilirmiyiz acaba dün petrol 20 ABD dolarına düşecek deseydik kimse inanmazdı şimdi benjamin pul olacak desek hade ordan diyeceksiniz fakat oraya gidiyor ABD belki Rusya’dan istediğini aldı fakat dünyadan istediğini alabilecekmi ? Bunu zaman gösterecek

  • belirsizlik29 Mart 2020 17:30

    Virüs önce Çinde başladı ve batılı ülke laboratuvarlarında geliştirildiği sosyal medyada yazılıyor..yani Çini çökertmek için planlandı ama kendileri de vuruldu hem de daha fazla zarar görecekler.. şahsen İtalya Fransa İspanya Amerika gibi ülkelerden mal alırken daha dikkatli olurdum..batı ürünleri tamamen virüslü..

  • ekonomist/stratejist29 Mart 2020 15:53

    ABD, Rusya'dan istediğini aldı petrol ile güzel tehdit etti. Şimdi sıra Çin onu da devirecek şu virüs belasını atlatsın tüm gücüyle şiddetli bir intikam alacak. Hep kazanma alışkanlığı böyle bir şey ABD kaybetmez devamli kazanır.