E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYapı Kredi'de satış haberi Koç Holding hisselerini düşürdü---

Yapı Kredi'de satış haberi Koç Holding hisselerini düşürdü

Yapı Kredi'de satış haberi Koç Holding hisselerini düşürdü
20 Mayıs 2016 - 11:25 borsagundem.com

UniCredit'in Türkiye'deki varlıklarının satışını gözden geçirdiğine ilişkin haberin ardından Koç Holding hisselerinde sert düşüş yaşanıyor.

Yapı Kredi Bankası'nın büyük ortaklarından UniCredit Grubu'nun Türkiye'deki varlıklarının satışını gözden geçirdiğine ilişkin haberlerin ardından Koç Holding hisseleri yüzde 2'nin üzerinde değerkaybı yaşanıyor. 

Yapı Kredi Bankası'nda Koç Finansal Hizmetler A.Ş. (KFS)'nin yüzde 81,8 oranında payı bulunuyor,
hisselerin geri kalanı ise halka açık durumda.

ÇAĞRI OLACAK MI

TEB Yatırım'ın değerlendirmesine göre, UniCredit'in KFS'deki yüzde 50 payını satmak isterse ilk olarak Koç Holding'e teklif etmesi gerekiyor. Koç Holding'in bu payları satın alması YKB'da %18 azınlık payları için de çağrı yapmasını gerektirebilir.

TEB Yatırım'ın değerlendirmesinde şu görüşlere yer verildi: "KFS'nin %50'si ve YKB'ın %18'i sırasıyla yaklaşık 2,35 milyar USD ve 1,0 milyar USD değerinde (YKBNK'nin son kapanış fiyatına göre)

Koç Holding'in holding seviyesinde brüt 2,3 mlr USD nakit (780 mln USD net nakit) pozisyonu bulunuyor. YKB, Koç Holding'in portföyü içinde son yıllarda en düşük özsermaye karlılığına sahip olan varlığı konumunda.

Yapı Kredi'nin ortağı Unicredit Türkiye'de satışa hazırlanıyor

Koç Holding'in böyle bir satın alma için ne kadar istekli olacağından emin değiliz. Ayrıca, 2015 bilançolarına göre YKB 0,7 defter değeri çarpanı ile işlem görürken Bank Pekao 0,9 defter değeri çarpanıyla işlem görmesini de gözönüne alırsak, UniCredit'in diğer iki bankadan bir tanesindeki hisselerini satmaya istekli olabileceğini tahmin ediyoruz."

Yapı Kredi hissesinde satış baskısı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)