E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYandex hisseleri çakıldı---

Yandex hisseleri çakıldı

Yandex hisseleri çakıldı
05 Şubat 2024 - 16:14 borsagundem.com

Yandex hisseleri sert düştü. Hisseler, işlem başlangıcında yüzde 9,3 oranında geriledi.

Moskova Borsası’ndaki Yandex hisseleri, Moskova saatiyle 10.05 itibariyle yüzde 4,35 oranında ucuzlayarak 3025,4 rubleye (33,3 dolar) düştü ve işlemlerin başlangıcında fiyatı yüzde 9,3 oranında azalarak 2870 rubleye (31,6 dolar) geriledi.

Gazetemru'da yer alan habere göre şirket sabah erken saatlerde Yandex’in yeni ana şirketi olan Yandex MCAO’nun hisselerinin, Moskova Borsası'nda işlem göreceğini duyurdu. Şirket, Yandex N.V.’nin hissedarlar toplantısı onaylandıktan ve tüm düzenleyici onaylar alındıktan sonra, kapalı uçlu birim yatırım fonunun (CLIF) A Sınıfı hisse sahiplerine menkul kıymetlerdeki pozisyonlarına ilişkin farklı seçenekler sunabileceğini de sözlerine ekledi.

Ancak şu ana kadar şirket, Moskova Borsası’nda Yandex N.V. hisselerini elinde bulunduran Rus yatırımcılara bu parametreler hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Şirket, sabah erken saatlerde, Yandex’in yeni ana şirketi MCAO Yandex’in hisselerinin Moskova Borsası’nda işlem göreceğini duyurdu.

Yandex N.V.’nin hissedarlar toplantısının onaylanmasının ardından. Şirket, tüm düzenleyicilerinin de onaylanmasının ardından, kapalı uçlu yatırım fonunun (ZPIF), A Sınıfı hisse sahiplerine menkul kıymetlerdeki pozisyonlarıyla ilgili çeşitli seçenekler sunabileceğini de ekledi. Ancak şu ana kadar şirket, Moskova Borsası’nda Yandex N.V. hisselerini elinde bulunduran Rus yatırımcılara bu parametreler hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Hollanda merkezli Yandex N.V., Yandex Rusya ile faaliyetlerini 475 milyar ruble karşılığında özel yatırımcılardan oluşan bir ortaklığa satmak üzere anlaşmaya vardığını açıkladı.Hollandalı şirket 31 Temmuz 2024 tarihine kadar adını değiştirecek ve Yandex markalarını kullanmayı bırakacak.

Satış haberi ile beraber Moskova Borsası'nda sabah güne %9,3 oranında düşerek 2870 rubleye gerileyen Yandex hisseleri, an itibariyle 2965 rubleden (32,6 dolar) işlem görüyor. 

Yandex ev kiralama işine girdi

 

"Yandex'e operasyon" iddiası: Rus internet devi kamulaştırılabilir

 

Yandex yeni sosyal medya ağı Aura'nın testlerine başladı

 

Yandex trafikte EDS'lere gelmeden sesli uyaracak

 

Yandex, Türkiye ve İsrail'deki askeri tesislerin yerlerini gösterdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)