E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYalancı pozitif havaya dikkat!---

Yalancı pozitif havaya dikkat!

Yalancı pozitif havaya dikkat!
24 Eylül 2013 - 09:19 borsagundem.com

ABD'deki varlık alımları, borç tavanı, bütçe kesintilerinden etkilenen BİST'in güne yatay bir başlangıç yapması bekleniyor

Çin, Almanya, ECB’den gelen pozitif haberlere rağmen piyasaların ABD’deki varlık alımları, borç tavanı, bütçe kesintilerinden etkilenmeye devam etmesi nedeniyle BIST- 100 endeksinin bugüne yatayda başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Cuma günü Fed’den Bullard’ın Ekim ayında varlık alımlarında küçük bir geri adımın olabileceği açıklamaları, dün ise Fed’den Dudley’in niceliksel genişlemenin devam ettirilmesi gerektiğine dair zıt söylemi, aynı esnalarda Fed’den Fisher’in bankanın kredibilitesinin zarar gördüğünü ifade etmesi ve borç tavanı sorununun henüz çözülememiş olmasının yarattığı gerginlik dün global borsa endekslerinin satış baskısı altında kalmasına neden oldu. Yurtiçinde ise, JP Morgan’ın Türkiye için tavsiyesini yükseltmesine karşılık çıkışını sürdüren kurların da etkisiyle BİST-100 endeksi günü %1,35 ekside tamamladı.
Varlık alımlarına ilişkin olarak her gün bölgesel Fed başkanlarından farklı bir açıklama gelmesinin yanı sıra Fed’in kredibilite kaybettiği söylemleri esasında piyasa motivasyonu açısından önemli ve negatif unsurlar diyebiliriz. Şayet önümüzdeki günlerde de bu durum mevcut haliyle devam ederse, şu an için olmasa da, yeni bir endişe kaynağı ortaya çıkacaktır. Fed’in geçen haftaki açıklamalarının ardından artık piyasalar bu hafta yayınlanacak makro ekonomik verilere odaklanacaktır. Fed’in varlık alımını azaltmayı makro verilere endekslemesi doğrultusunda şayet bugünkü veriler beklentilerden iyi gelirse, bunun özellikle gelişmekte olan ülke borsalarına yansımasının negatif olacaktır düşüncesindeyiz. Bu kapsamda, sabahki Almanya Ifo verisi ile öğleden sonraki dört ABD verisi yakından takip edilmelidir. Bugünün gündemindeki diğer bir haber akışı, S&P’nin "Türk Şirketleri" konulu semineri olacaktır. Hafta içindeki S&P – Fitch toplantılarında Türkiye’nin görünümüne yönelik herhangi bir değişiklik beklemiyor olmamız doğrultusunda bu yönde oluşturulabilecek yalancı pozitif havaya aldanılmamasını ama yine de açıklamalara yönelik takipte olunmasını, bu kuruluşlardan beklentimizin aksi yönünde haber gelirse yeni pozisyon açılmasını tavsiye ediyoruz.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)