E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancı yatırımcının büyük endişesi---

Yabancı yatırımcının büyük endişesi

Yabancı yatırımcının büyük endişesi
06 Eylül 2014 - 08:12 borsagundem.com

Ünlü & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, yabancı yatırımcıların endişesini açıkladı

varlık yönetim grubu Ünlü & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, bu yıl şirket satın alma ve birleşmelerinde geçen yıla göre yüzde 20 daralma beklediklerini açıkladı.

Kurulduğu 1996 yılından beri 86 şirket satın alma ve birleşme işlemine aracılık eden Ünlü&Co yöneticisi, halka açık şirketlerle ilgili yapılan spekülasyonların yabancı yatırımcıyı endişelendireceği uyarısında bulundu.

2001 yılındaki bankacılık krizinin ardından alınan önlemlerle sağlıklı bir şekilde çalışan ve sektörel regülasyonun en yüksek düzeyde olduğu bankacılık sistemine dâhil olan Bank Asya etrafında oluşturulan tartışmalarla ilgili bir soru üzerine Mahmut Ünlü, halka açık bir şirketle ilgili olumsuz her haberin yatırımcılarda endişeye sebep olacağını belirtti. Bu olumsuzlukların yatırımcılarda başka yansımaların da olacağı endişelerinin oluşacağına dikkat çeken Ünlü, bu tip açıklamalarda çok dikkatli davranılmazsa ve bunun genel bir trend olduğu algısı oluşursa yatırımcıların uzun vadeli bakış açılarının olumsuz etkileneceği vurgusunu yaptı. Ünlü, ‘‘Finans sektörü bir ülkenin başlı başına en önemli sektörüdür. Neticede bütün sektörlerin motorudur. Birkaç hafta önce Güney Afrika’da küçük bir banka battı, anında Güney Afrika’nın kuru oynadı, faizleri oynadı. Böyle bir şey olduğunda genel olarak bir soru işareti oluşur. Bunlar çok hassas konular,  muhakkak ki yatırımcılarda endişeye sebep olur.’’ dedi.

Bu ay itibarı ile Avrupa’nın ağırlıklı olarak bilimsel araştırmalarla ilgilenen en büyük vakıflarından biri ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde başlangıç olarak 110 milyon dolarlık bir yatırımı Türkiye’ye getirecekleri bilgisini veren Ünlü, yatırımın halka açık ya da kapalı hisse senetleri, tahsili gecikmiş alacaklar ve gayrimenkul varlık sınıflarına finansman üzerinden yapılacağını söyledi.     

2013 başından bugüne kadar 2 milyar liranın üzerinde satın alma ve birleşmeye aracılık ettiklerini vurgulayan Mahmut Ünlü, özellikle 2013 Ekim ayında Ülker Bisküvi’nin yüzde 20 hissesine karşılık gelen 430 milyon dolarlık hisse satış işleminin son yılların en büyük işlemlerinden biri olduğunu söyledi. Ünlü ‘Biri halka açık olduğu için ismini veremiyorum ama bu yılın sonuna kadar perakende, gıda ve banka dışı finans sektöründe 450 milyon doları bulan üç satın alma ve birleşme işlemi gerçekleştireceğiz.’ şeklinde konuştu. Ayrıca Ünlü & Co’nun tahsili gecikmiş alacaklar alanında 2014 Ağustos ayı itibarıyla 1,35 milyar liralık portföyü bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)