E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancı sermaye eriyor! 17.5 milyar dolara düştü ---

Yabancı sermaye eriyor! 17.5 milyar dolara düştü

Yabancı sermaye eriyor! 17.5 milyar dolara düştü
09 Ekim 2022 - 09:29 borsagundem.com

10 yılda hisse senetleri, tahvil ve bankalarda bulunan yabancı yatırımcı TL varlık stokundan yaklaşık 149 milyar doların buharlaştı. Halihazırda yabancılara ait TL varlık stoku sadece 17.5 milyar dolar

Artan resesyon korkuları ve korkuyla beraber gelen nakde dönme ihtiyacı sıcak paraya muhtaç olan gelişen ekonomileri vuruyor. Türkiye de gelişen bir ekonomi olarak sermaye çıkışlardan nasibini alıyor. Sözcü'de Mehtap Özcan Ertürk imzasıyla yer alan habere göre, ülkemizde yüksek enflasyona rağmen uygulanan gevşek para politikası ile yabancı yatırımcı çekilemediği gibi var olanlar da ellerindeki TL varlıkları satıp ülkeden çıkıyor. 30 Eylül itibarıyla yurt dışı yerleşiklere ait TL varlık stoku 17.5 milyar dolar ile tarihin en dip seviyelerine indi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Yabancı sermaye çıkışı 2008 krizini aştı

MÜSİAD yabancı yatırımcı için 'Koordinasyon Merkezi' kuruyor!

Borsada yabancılar eylülde 640,8 milyon dolarlık satış yaptı

Yabancılar 300 milyon dolarlık hisse sattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet 09 Ekim 2022 22:53

    Rezili çıktı memleketin...

  • Mucise Reis ;)09 Ekim 2022 13:34

    Hangi bağımsız kredi derecelendirme kuruluşları ilgi gösteriyor, rapor yazıyor ? olması gereken bu... oluyor da zaten... Alınan kararlar iktisadı olmayan kararlar, o bakımdan kimse geleceği bilmediği, keyfi adım atılan bir modele girmez. Ha bire uyum yasaları vb çıkıyor.  Bişeyinde düzeldiğini göremedik hala. Çok daha cazip ve avrupada, abd de iyi kağıtlar ve fonlar var iken... Kapalı kutu bir ekonomi olduk. kendi içimize bizbize..Ben şahsen x kağıt alacağıma arsalar, topraklar, fabrikalar, üretim hatları vb alırım aynı paraya. Denız kenarı araziler, topraklar...

  • borsacı09 Ekim 2022 13:18

    yine marketlerde zam sagınagı başladı .hökümet hükümsüz kalınca isteyen istedigi kadar iteliyor.

  • lale09 Ekim 2022 12:21

    herşeyi gavurlara sattı diye eleştiriyorlardı, alın işte hepsini türkler geri aldı. iyi mi oldu böyle

  • uyan10 Ekim 2022 01:08

    bu topraklarda sekeri kota ile ureten badem biyiklilar yabancidan daha zalim.... bu ulkeye seker kamisi girmesi neden yasak.....ilk once onu ogren .... diger uretim hatlati bilincli olarak kisitlamaya gidiyorki onumuzde enerji krizi var ....bu topraklarda elektirik ureten sirketlerin arge borclarini bu vatandasa odeten zihniyet ....birdaha kazanamayacak...az kaldi....

  • Bik09 Ekim 2022 13:44

    Türk Telekom. sünnetli Araplara belli bir vadeyle satıldı iyi mi oldu. Zararın hesabı belli değil.

  • Tufan09 Ekim 2022 11:49

    Dövizin yükseliş sebebi zaten çıkan bu 150 milyar dolar. Bu para geri gelse dolar tekrar 4-5 tl'ye iner. Ama fetöcüler dışarıda yabancı yatırımcıyı kaçırmak için her türlü kötülemeyi yaparken bizim içerideki kör muhalifler de ülkeye yatırım yapacak olanları tehdit ediyor gelmeyin diyor. Zaten elin abd avrupası bizi ezmek için uğraşıyor. İçeriden dışarıdan Reis gitsin diye bu kadar baskı. Sebeb? Niye suriyede pkk devletine karşı çıkıyorsun niye akdenizde gaz hakkını istiyor libyayla anlaşıyorsun niye silah doldurulan yunan adalarına karışıp azerbaycana yardım ediyorsun, ırakta ne işin var. Bazıları sanıyorki bunları yapmazsak dolar düşecek. Yok kardeş dolar yine çıkacaktı hemde tüm bu kazanımlarında gidecek.

  • Üretim sermayesi lazım09 Ekim 2022 11:48

    Borsa"da ki Yabancı sermaye daha fazlasını götürmek için bulunuyor zaten. Günü kurtaran kısa süreli bişey.

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ09 Ekim 2022 11:17

    BİZE ABD DEN SICAK VE KACAK İLE PİYASALARI ALLAH BULLAH EDEN PARALAR GELMESİN.BİZE GERÇEK YATIRIM AMAÇLI PARALAR GELSİN ARTIK.BİRDE BİZİM HALKIMIZDA PARALARININ BİR BÖLÜMÜNÜ BORSADA GERÇEK KAR GETİREN SANAYİ ŞİRKETLERİNE YATIRMA ALIŞKANLIKLARI OLUŞMAYA DA BAŞLADI BÖYLE OLUR İSE BORSAMIZ VE PİYASALARIMIZ ÇÖKMER BÜYÜK DALGALAR OLMAZ.O YÜZDEN Z KUŞAĞINI SEVİYORUM.

  • Ali09 Ekim 2022 09:50

    Adamlar farklı görüşleri okuyup analiz etmekten bile imtina ediyor. Elle tutulur gözle görülür gercekçi verileri hiçe sayıp, bir hayalin peşinden gidiyor. Ne diyebiliriz? Her geçen gün eriyen rezervlere rağmen bizim görmediğimiz birşey biliyorlar diyeceğim. Gün geçmiyor Bulgarların ellerinde bol paralarla "al al bitmiyor. Ülkede herşey çok ucuz" sözlerine ait videolarla karşılaşıyorum. Yabancıya ucuz, kendi vatandaşımıza pahalı. Bizim milletimizden kaç kişi sınır ötesine geçip alışveriş yapmıştır çok merak ediyorum.