E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYabancı satışlarıyla risk iştahı bozuldu---

Yabancı satışlarıyla risk iştahı bozuldu

Yabancı satışlarıyla risk iştahı bozuldu
26 Mayıs 2021 - 09:01 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endekste yatay açılış bekleniyor

Global piyasalarda bu sabah, sınırlı pozitif bir hava izleniyor. Küresel piyasalarda risk iştahı Fed yetkililerinin enflasyondaki artışın geçici olduğunu vurgulamaya devam etmesiyle korunmaya devam ederken içerde erken seçim kaygıları ve yabancı satışlarıyla risk iştahı bozuldu, borsada yoğun satışlarla TL'de değer kaybı arttı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun seçim çağrısına Erdoğan'ın cevabının ne olacağı merak ediliyor. Bu açıdan bugünkü Ak Parti ve İyi Parti Grup Toplantıları yakından izlenecek. İktidar tarafının seçimi belirlenen takvimde 2023 yılında yapılmasına yönelik söylemlerini bugüne kadar devam ettirdiğini hatırlatmak isteriz. Bu açıdan Erdoğan'ın bugün de bu söylemini devam ettireceğini tahmin ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ayrıca 20'ye yakın ABD'li büyük şirketin üst düzey yetkilisi ile bir araya gelecek.

Önceki günü %0,5-1,00 aralığında primle kapatan ABD endeksleri dünü %0,2'lik değer kaybıyla kapatırken bu sabah vadeli işlemlerde %0,3'lük yükseliş var. Asya'da dünkü hızlı yükseliş sonrasında bu sabah %0,2 civarında alıcılı seyrin devamı var.

Ons altın dün beklentilerin altında gelen Richmond Fed İmalat endeksi sonrasında %1,58'in altını test eden ABD 10 yıllık faiziyle 1900'e kadar çıkarken bu sabah 1907,8 dolar görüldü. 1890 üzerine yerleşmede 1920 hedef olarak takip edilmeye devam edilebilir. Ons altın fiyatlamasında bu haftanın kapanışını cuma günü ABD'de açıklanacak PCE fiyat endeksindeki gerçekleşmeler belirleyecek.

Türkiye 5 yıllık CDS'leri 401 ile hafif yükseliş yaşanmış durumda.

Borsada dün yabancı kurumların satışlarıyla başlayan düşüş kapanışta %3,58 olarak gerçekleşti. İç siyasi gelişmelerle birlikte erken seçime yönelik artan kaygılarla dünü 1400 puandan kapatan endekste yatay açılış bekliyoruz. Dün yaşanan hızlı düşüş sonrasında 1390-1420 aralığını takip edeceğiz. Tepkilerin güçlenmesi için 1420 yukarı kırılmalıyken satışların derinleşmemesi için 1390 korunmalı.

USD/TL'de dün 8,48'in üzeri görüldü. Kurda 8,35 üzerini TL açısından negatif bulmaya devam ederken yukarda 8,50 direncini takip ediyoruz. TL'de değer kaybının hızlanmaması için 8,50 yukarı kırılmamalı. Kırılması halinde 8,70 gündeme gelebilir.

Veri Akışında Bugün Ne İzlenecek?

ABD_Ham Petrol Stokları

Günün önemli şirket haberleri 26/05/2021

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Galata Wind ve Ege Gübre sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)