E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYabancı çıkışına rağmen yükseliş sürebilir ---

Yabancı çıkışına rağmen yükseliş sürebilir

Yabancı çıkışına rağmen yükseliş sürebilir
11 Mart 2021 - 09:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Endeksin güne yükselişle başlaması ve kısa vadede bu yükseliş eğilimini korunması bekleniyor.

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi yükselişini devam ettirerek günü %1,02 yükselişle 1.564,94’den tamamladı. ABD teşvik paketi moraliyle yurtdışı borsalardaki yükseliş eğilimi devam ederken, ABD enflasyon verilerinin beklentilere paralel gelmesi de enflasyon endişelerini hafifletti ve global risk alma iştahı güçlendi. BIST yurtdışı borsalara paralel yükselişle günü kapatırken, TL’deki güçlenme BIST’teki yükselişi destekledi. EM para birimleri günü değer kazançlarıyla kapatırken, TL pozitif ayrıştı. ABD enflasyon verisinin beklentilere paralel gelmesiyle ABD tahvil faizleri ve DXY dolar endeksindeki sınırlı gerileme TL’deki değer kazançlarını destekledi.

ABD’deki tahvil ihraçlarının başarılı şekilde tamamlanması ile ABD tahvil faizlerindeki gevşeme devam ederken, borsalarda yükseliş güç kazandı. ABD tahvil faizleri ve DXY’deki düşüşün devam etmesi, TL varlıklar başta olmak üzere EM piyasalarının tekrar güçlenmesini sağlayacaktır. CDS’ler günü 332 seviyelerinden kapatırken, CDS’lerin 340 altında kalarak düşüşüne devam etmesi, TL varlıklardaki pozitif fiyatlamayı destekleyecektir. ABD teşvik paketinin Temsilciler Meclisi’nde onaylanması sonrası global risk alma iştahının kısa vadede güçlü seyrini devam ettirmesi beklenmektedir. Yurtdışı borsalardaki pozitif eğilimin devamıyla birlikte BIST’in son 6 haftada yaşanan yabancı çıkışına rağmen yeni tarihi zirve seviyelere doğru yükselişini devam ettirmesi beklenmektedir. Ancak, global risk iştahının zayıflaması durumunda, BIST’te kısa vadede yurtdışına göre daha güçlü kar satışları yaşanabileceğini düşünüyoruz. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında da alıcılı bir seyir hakim. Endeksin güne yükselişle başlaması ve kısa vadede bu yükseliş eğiliminin korunması beklenmektedir. Ancak, endeksin bir önceki tarihi zirve seviyeleri olan 1.580 seviyelerine yaklaştıkça kar satışlarıyla karşılaşabileceğini düşünüyoruz.

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Polisan Holding ve Garanti Yatırım Ortaklığı sorusu

Günün önemli şirket haberleri 11/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)