E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWSJ: Batı ülkeleri barış anlaşmaları hazırlığında---

WSJ: Batı ülkeleri barış anlaşmaları hazırlığında

WSJ: Batı ülkeleri barış anlaşmaları hazırlığında
20 Ağustos 2023 - 15:46 borsagundem.com

WSJ Batı’nın Ukrayna’daki çatışmaları sonlandırmak için çeşitli seçenekler üzerinde çalıştığını yazdı


ABD’li gazete The Wall Street Journal (WSJ), Batı’nın Ukrayna’daki çatışmaları sonlandırmak için çeşitli seçenekler üzerinde çalıştığını bildirirken, ancak çözüm seçeneklerinin ne Moskova’ya ne de Kiev’e uymayacağını yazdı.

Haberde, bazı Batılı yetkililerin savaşı sona erdirmek için büyük anlaşmalar geliştirdiği iddia edilirken, Ukrayna’nın “toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmekten” oluşan ana hedefin uzak bir ihtimal olarak nitelendirildiği kaydedildi.

Gazete, barış müzakereleri ile ilgili çalışmaların özellikle Ukrayna’nın karşı saldırısının başarısızlığa uğramasıyla hızlandığını vurgularken, ABD ve Almanya gibi kilit müttefiklerin savaşın uzamasıyla oluşacak gereksiz maliyet ve risklerden korkmaya başladığını iddia etti.

Gazetemru'da yer alan habere göre, ABD’nin Moskova ile Kiev arasındaki müzakereleri nasıl kesintiye uğrattığı açıklandı

The American Conservative, ABD’nin Kiev ile Moskova arasındaki barış görüşmelerini Rusya’yı tüketmek amacıyla 3 kez kesintiye uğrattığını yazdı.

ABD’nin düşünce dergisi The American Conservative’de Ted Snider imzasıyla yayımlanan makalede, Rusya’nın askeri operasyon kararı sonrası başlayan çatışmanın ilk zamanlarında üç kez gerçekten barışa yakınlaştıracak müzakereler gerçekleştirildiği hatırlatılırken, yazıda, “Moskova dahil olmak üzere her iki taraf da büyük tavizler verdi. Ukrayna NATO’ya katılmama sözü verdi. Ancak ABD, tüm bu barış girişimlerini her seferinde durdurdu” ifadelerin kullanıldı.

Yazar, Rusya’nın özel askeri operasyonunun başlamasının hemen ertesi günü Zelenskiy’nin (Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir) ülkesinin tarafsız statüsü hakkında konuşmaya ve ittifaka katılma arzusundan vazgeçmeye hazır olduğunu açıkça belirttiğini hatırlatırken, ancak Washington’un “bu diplomasi değil” diyerek görüşmeleri bozduğunu belirtti.

The American Conservative, ikinci barış girişiminin eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in aracılık ettiği müzakereler olduğunu vurgularken, Bennett’in Zelenskiy’ye Ukrayna’nın NATO üyeliğinden vazgeçmesi, bunun yerine İsrail modelinde bir ordu kurmasını önerdiğini, ancak siyasetçiye göre Putin’in (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) ateşkes şansı olduğunu söylemesine rağmen Beyaz Saray’ın bunun imkansız olduğunu savunarak müzakereleri veto ettiğini yazdı.

Ukrayna geriliminin başında kısa süreliğine arabulucu rolü oynayan dönemin İsrail Başbakanı Bennett, gazetecilere yaptığı açıklamasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yüz yüze görüşmede Zelenskiy’i öldürmeme sözü verdiğini aktarmıştı.

ABD’den Ukrayna’ya F-16 onayı

 

Rusya: Ukrayna, Kırım Köprüsü’ne S-200 füzesiyle saldırdı!

 

Rusya, Ukrayna’nın Hmelnitski ve Rivne bölgelerindeki hava üslerini vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemil21 Ağustos 2023 07:31

    Savaşın sonlandırılması herkesin faydasına olur. Devam ederse zaten en fazla zararı Ukrayna, Rusya, sonrada Avrupa görecektir. Avrupa bu konuyu iyi düşünmelidir. Barış yapmak en mantıklı çözüm olur.