E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo’dan volatilite artışı uyarısı---

Wells Fargo’dan volatilite artışı uyarısı

Wells Fargo’dan volatilite artışı uyarısı
16 Eylül 2020 - 10:20 borsagundem.com

ABD bankası Wells Fargo’dan korku endeksi olarak da bilinen volatilite endeksine ilişkin dikkat çekici bir uyarı geldi. Uyarıya göre seçim sonrası dönemde volatilite artışı ciddi seviyelere ulaşabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eylül ayının başlarında görülen volatilite artışı ABD başkanlık seçimlerinin ardından görülmesi muhtemel artışa kıyasla çok daha sınırlı olabilir. Wells Fargo Makro Stratejiler Başkanı Michael Schumacher ABD seçimleri sonuçlarıyla birlikte korku endeksi olarak da bilinen volatilite endeksinin hızlı bir şekilde artacağını öngörüyor.

Schumacher salı günü CNBC’ye verdiği röportajda normal şartlarda seçim günü ve bir gün sonrası olması beklenen volatilite artışının bu yıl seçim sonrası döneme sirayet edeceğini söyledi. Schumacher bu işaretlerin opsiyon piyasasında görülebildiğini belirtiyor.

Schumacher, “Üç aylık opsiyonlarda volatilite görünümü halen çok yüksek ve iki aylık opsiyonlarla karşılaştırıldığında düşüş görülmüyor. Bunun nedeni ne olabilir? Belki de seçim sonuçlarının karışık görünümü, belki de sonuçların birkaç hafta boyunca kesinleşmemesi… Belki Brexit’in sahneye çıkması da olabilir” dedi.

Baş stratejist volatilitedeki ciddi artışın sadece hisse senetleri piyasalarını etkilemeyeceği konusunda uyarıyor. Schumacher’e göre belirsizlik yatırıcıları güvenli liman arayışına itebilir ve yatırımcılar ABD Hazinesi tahvillerine yönelebilirler. Schumacher bu arayışın 10 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri verimini %0,40’ın aşağısına indirebileceğini belirtiyor. Tahvil verimleri mart ayı başlarından bu yana bu kadar düşük bir seviyeye ulaşmamıştı. Salı günü ABD tahvil verimleri %0,68 oranında işlem gördü.

Buna karşın Wells Fargo baş stratejisti 10 yıllık hazine tahvilleri verimi için yıl sonu %0,90 hedefini sürdürüyor. Schumacher, “Bu gerçekten büyük bir hareket gibi görünüyor. Fakat gelecek birkaç ayda ortaya çıkabilecekler göz önüne alındığında bu o kadar da bu büyük bir hareket olmadığını düşünüyorum. 2016 yılında Donald Trump’ın seçilmesinin ardından borsaların ne yaptığına bakın. 10 yıllık verimler yaklaşık bir ayda 60 küsur baz puan birden artmıştı” ifadelerine yer verdi.

Volatilite öngörüsüne rağmen Schumacher ABD seçimlerinin borsalar için en büyük risk olduğunu düşünmüyor. Baş stratejistin en büyük endişesi halen pandemi.

Schumacher röportajında borsalardaki riskleri sıralarken, “Kovid birinci sırada, seçim ikinci ve ABD Merkez Bankası muhtemelen üçüncü sırada. Virüsün ilerleyişine ilişkin ciddi bir değişiklik olması durumunda tahvil verimlerinin iki yönlü güçlü bir hareket yapabileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Fed açıklaması öncesi güçlü seyir

 

Piyasalarda pozitif fiyatlama dün de devam etti

 

Küresel hisse senetlerinde, düzeltme sonrası toparlanma çabası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)