E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel hisse senetlerinde, düzeltme sonrası toparlanma çabası ---

Küresel hisse senetlerinde, düzeltme sonrası toparlanma çabası

Küresel hisse senetlerinde, düzeltme sonrası toparlanma çabası
16 Eylül 2020 - 09:31 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinde yukarı hareketin devam edebileceği belirtiliyor.

BIST-100 endeksinde 1,100 desteği üzerinde yukarı hareket devam edebilir.

Küresel piyasalarda, salgının seyri, ABD-Çin ilişkileri, aşı haberleri, merkez bankaları politikaları ve teşvik paketlerine yönelik gelişmeler takip edilen konu başlıkları olmaya devam ediyor.

Enflasyonun küresel piyasa teması haline gelme olasılığının yüksek olduğunu, ABD Kasım ayı seçimlerine yönelik belirsizliklerin riskli varlıklar açısından önemli olacağını düşünmeye devam ediyoruz. Riskli varlık sınıfında yer alan küresel hisse senetlerinde, düzeltme sonrası toparlanma çabası devam ediyor.

TikTok anlaşmasına ilişkin olumlu beklentiler ve aşı gelişmeleri ile ilgili olumlu haber akışı eşliğinde yeni haftaya başlayan piyasalarda, küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksinde önceki günkü toparlanma dün de devam etti.

Gün içinde %1.1 civarı artıda işlem gören S&P endeksi günü %0.5 ve teknoloji endeksi Nasdaq %1.2 artıda tamamladı (finansallar ve enerji hisseleri baskı altında kaldı). Dow Jones yatay, Russell 2000 ise %0.1 artıda kapanış yaptı. (MSCI Dünya %+0.5, MSCI EM %+0.7, MSCI Türkiye ETF'i %+0.1).

Aşağı baskı altında kalmaya devam eden volatilite endeksi VIX %1 ekside, ABD 2 yıllık tahvil faizi bir baz puan ekside, 10 yıllık tahvil faizi bir baz puan artıda günü tamamladı. Petrol fiyatlarında yükselişler dikkat çekerken, aşağı baskı altında kalan dolar endeksi ise yatay kapanış yaptı. Son haberlere baktığımızda ABD Başkanı Donald Trump koronavirüs aşısının dört hafta içinde kullanıma sunulacağını öne sürüyor. ABC News'a konuşan Trump'ın "Önceki yönetim altında yıllar alabilecek süreci hızlandırdık, aşıyı elde etmek için önümüzde haftalar var" açıklamaları ön planda.

Pfizer'ın Alman BioNTech ile yürüttüğü deneyde ise 12 binden fazla kişi ikinci dozu alırken şu ana kadar göze çarpan bir yan etki görülmediği açıklandı.

Diğer taraftan DTÖ, Trump yönetiminin 200 milyar dolarlık Çin ürününe 2018 yılında koyduğu gümrük vergilerinin küresel ticaret örgütünün kurallarını ihlal ettiği görüşünü bildirdi. Ayrıca ABD ABD Federal
Ticaret Komisyonunun Facebook'a karşı olası bir antitröst davası hazırladığına dair haberler de var.

Fed açıklaması öncesi güçlü seyir

Halka arz ve şirket evlilikleri piyasalarda yakından takip ediliyor

Piyasalarda pozitif fiyatlama dün de devam etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)