E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street Trump’a desteğini çekiyor---

Wall Street Trump’a desteğini çekiyor

Wall Street Trump’a desteğini çekiyor
09 Haziran 2020 - 11:27 borsagundem.com

ABD’de seçimler yaklaşırken Trump en önemli kozlarından olan Wall Street’in desteğini kaybetme riskiyle karşı karşıya. ABD endekslerinde işaretler Trump’ın kaybetmesinin artık umursanmadığını gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsaların bir süre öncesine kadar en çok ilgilendiği gündem maddelerinden birisi ABD Başkanlık Seçimleri’nde Donald Trump’ın tekrar başkan seçilmesiydi. Şimdiyse yatırımcılar Trump’ın başkanlığıyla eskisi kadar ilgilenmiyor.

Barrons’un haberine göre, Toronto merkezli finans şirketi RBC Capital Markets’ın ABD Birimi Baş Sermaye Stratejisti Lori Calvasina’nın piyasalardaki yatırım analizleri sonucunda piyasaların Trump’In başkanlığı konusundaki hassasiyetini kaybettiği görülüyor. 12 ay öncesine kadar S&P 500 endeksi politik bahis sitesi Predeict It’in Trump’ın başkanlığı kazanma şansı oranlarıyla neredeyse aynı oranda yükselip alçalıyordu. Calvasina’ya göre 2019’un sonundaki yükseliş Trump’ın seçimleri kazanma ihtimalinin %58’i bulduğu dönemle aynı ana işaret ediyor.

Şubat ve Mart aylarında Trump’ın yeniden seçilme olasılığının düşmesiyle birlikte borsalar da düştü. Nisan ayında Trump’a olan destek borsalarla birlikte toparlanırken mayıs ayında da Trump desteğiyle borsalar yine beraber yükseliyordu.

Buna karşın geçtiğimiz hafta ilk kez S&P 500 Trump’ın tekrar seçilmesi ihtimalinin düşmesine rağmen yükseliş gösterdi. “Geçtiğimiz yıl Trump'ın Kasım ayında tekrar kazanıp kazanmayacağı konusunda beklentiler S&P 500 performansı ile senkronize hareket ediyordu” diyen Calvasina konuyla ilgili araştırma yazısında, “Fakat borsalarla seçimler arasındaki ilişki haziran ayının başında Trump’ın kazanma şansı düşerken S&P 500’ün yükselmesiyle kırıldı” ifadelerini kullandı.

Trump borsaların desteğini neden kaybediyor?

Calvasina istatistikleriyle ilgili birçok uyarıya dikkat çekiyor. Birincil olarak elde edilen verilerin bir haftaya ilişkin olması seçimlere henüz beş ay gibi bir süre varken bu sürecin geçici olabileceği riskini taşıyor. Eğer ekonomik iyileşme tezi doğru çıkarsa Trump’ın Wall Street’in desteğini alması tekrar mümkün olabilir. Buna karşın Calvasina bir şeylerin değiştiği konusuna dikkat çekiyor. Baş Stratejist, “Bu incelenmesi gereken bir konu” dedi.

Wall Street’te tüm işaretler borsanın sürekliliği için risk oluşturup oluşturmadığı üzerinden değerlendiriliyor. Bu açıdan bakıldığında sosyalist aday Bernie Sanders’ın seçilmesi ihtimali borsalarda endişeye neden olarak Wall Street’i borsaları destekleme sözü veren Trump kanadında yer almaya itmişti. Buna karşın salgın ve protestolar sürecinde Trump’ın aldığı tavrın ABD ekonomisindeki sosyal riskleri arttırması ve ABD-Çin arasında gerilen ticari ilişkiler Wall Street’in Trump’a olan desteğini çekmesi için ciddi sebepler olarak değerlendirilebilir.

İflas etti hisseleri iki katına çıktı

 

Yatırımcıları zengin eden hisseler

 

S&P 500 endeksinde 10 haftada düşen hisse yok

 

BIST 100 endeksi 110 bin üzerinde kalıcı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)