E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street korkuyor---

Wall Street korkuyor

Wall Street korkuyor
12 Haziran 2020 - 13:03 borsagundem.com

Korku endeksi olarak da bilinen volatilite endeksi nisan ayından bu yana ilk defa %50’lik bir yükseliş gösterdi. Uzmanlar endeksteki yükselişe FED’in olumsuz öngörülerinin neden olduğu görüşünde

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında perşembe günü gerçekleşen şok düşüşün ardından piyasadaki oynaklığı belirten ve korku endeksi olarak da bilinen volatilite endeksi nisan ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Endeksteki düşüş hisse senetlerinde Dow Jones endeksinin 6,89 oranındaki 1900 puanlık kayba yaklaşan düşüşün ardından geldi.

CBOE Volatilite endeksi (VIX) ABD borsalarında perşembe sabahı %10,27’lik yükselişle %50 oranına yaklaştı. Gün içerisinde 41,37 puanda seyreden endeks araştırma firması FactSet’in verilerine göre 21-22 Nisan tarihinden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

1990’lı yılların erken döneminde ortaya çıkan VIX endeksi korku endeksi olarak da biliniyor. 30 günlük piyasa oynaklığını ölçen endeks genellikle borsaların yükselmesiyle birlikte düşüş gösterir. Endekslerin genel seyriyle olan bu ters orantısı yatırımcıların korku seviyesini ölçtüğü şeklinde de değerlendirilir.

Korona virüsün tüm dünyaya yayılmasıyla mart ayında rekor kıran VIX, 80 puanı geçmişti. Endeks uzun zamandır tarihsel ortalaması olan 20 puanın üzerinde seyrediyor. Piyasa uzmanları Çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği politika toplantısında açıklanan acımasız ekonomik veriler nedeniyle volatilite endeksinin yükseldiği görüşündeler.

Borsalar keskin düşerken tek hisse yükseldi

 

Wall Street’teki düşüşün sebebi boğa yatırımcıları

 

Wall Street’te boğa piyasasına büyük darbe

 

Dünya devi 1 milyar dolarlık hisse satacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU12 Haziran 2020 15:05

    bizi ilgilendirmez.biz yolumuza devam ediyoruz.bizim borsa kelepir bence.yıl sonu 150-200 000 olabilir diyor aracı kurumlar.