E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street endekslerine Tesla darbesi---

Wall Street endekslerine Tesla darbesi

Wall Street endekslerine Tesla darbesi
11 Şubat 2021 - 00:43 borsagundem.com

Hafta başında Bitcoin hamlesiyle ABD borsalarının yükselişine büyük katkı yapan Tesla hisseleri, bu kez rakibi Rivian'ın halka arza hazırlandığı haberiyle değer kaybetti, Nasdaq'ı aşağı çekti, S&P 500'e baskı yaptı

ABD borsaları Çarşamba gününü karışık bir seyirle kapatırken bu kez pozitif bantta kalan endeks Dow Jones oldu. Nasdaq ve S&P 500'deki yükselişi frenleyen faktör ise Tesla hisselerindeki satış dalgası oldu. 

ABD'de açıklanan makroekonomik veriler ve bazı şirketlerin dördüncü çeyrek bilançolarının etkisiyle güne yükselişle başlayan endeksler, kapanışa doğru karışık bir seyir izledi. 

Endekslerin kapanışa doğru eksi yönde hareket etmesinin en büyük etkeni Tesla hisselerindeki değer kaybı oldu. Hafta başında Elon Musk'ın Bitocin hamlesiyle önemli ölçüde değer kazanan ve Nasdaq'ı rekora taşıyan Tesla bu kez Nasdaq ve S&P 500'ün gün sonunda eksi bantta kalmasına yol açtı. 

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın hisselerinde, rakibi Rivian'ın Eylül ayı başında halka arza hazırlandığı haberiyle satış dalgası başladı. Tesla hisseleri yüzde 6'ya yakın değer kaybı yaşadıktan sonra yüzde 5.26 kayıpla 804.82 dolarda günü kapadı.

Nasdaq ve S&P 500 endekslerinde finansal hisseler ve büyük teknoloji hisseleri de değer kaybetti.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 61,97 puan ve yüzde 0,2 oranında artışla 31,437,8 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi ise 1,35 puan ve yüsde 0,03 oranında kaybederek gün sonunda 3,909,88'e geriledi. Nasdaq da 35,16 puan ve yüzde 0,25 düşüşle günü 13,972,53'te kapadı.

ENFLASYONDAKİ YÜKSELİŞ YETERSİZ

Ülkede Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ocakta beklentilerle paralel bir seyir izleyerek aylık yüzde 0,3 arttı. Enflasyon, yıllık bazda ise yüzde 1,4 artış göstererek piyasa beklentilerinin biraz altında kaldı.

POWELL: DESTEKLERE DEVAM

Piyasaların yakından takip ettiği ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ise iş gücü piyasasının durumuna ilişkin bugün yaptığı değerlendirmede, "Erken dönemdeki şaşırtıcı toparlanma hızına rağmen güçlü bir iş gücü piyasasından halen çok uzağız." ifadesini kullandı.

Destekleyici para politikasının devam edeceğinin sinyalini veren Powell, Kovid-19 salgını atlatılana kadar politika desteğinin geri çekilmesinin düşünülmemesi gerektiğini vurguladı.

Powell: Ocakta gerçek işsizlik oranı yüzde 10'a yakın

 

ABD'de enflasyon arttı

 

Avrupa borsaları günü kayıpla kapattı

 

Borsa İstanbul günü pozitif tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)