E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street boğaları opsiyon piyasalarında---

Wall Street boğaları opsiyon piyasalarında

Wall Street boğaları opsiyon piyasalarında
16 Kasım 2023 - 15:38 borsagundem.com

Amerikan enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalması boğa piyasası yatırımcılarını yüreklendirdi. Küçük sermayeli şirketlere yönelik alım opsiyonları son 2,5 yılın zirvesine ulaştı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’teki opsiyon yatırımcıları ekim ayında ABD tüketici fiyat endeksi raporunun beklentilerin altında gelmesinin ardından küçük sermayeli şirketler endeksi Russell 2000’de boğa piyasası bahislerine girdi.

MarketWatch’un haberine göre Goldman Sachs opsiyon stratejileri ekibi Russell 2000 Endeksi’ni izleyen borsa yatırım fonlarına bağlı 1,44 milyon alım opsiyonu işlemi gerçekleştirildiğini açıkladı. Açıklamada opsiyon işlemlerinin getiri kovalayan trader’lar arasında el değiştirdiği belirtildi.

Yatırım yönetimi firması Cetera Investment Management'ın Baş Yatırım Sorumlusu Gene Goldman'a göre, trader'lar ABD Merkez Bankası’nın (FED) mart ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğini tahmin ediyor ve birçok kişi endeksin yükselmeye devam edebileceğine dair opsiyon işlemine giriyor.

Goldman Sachs tarafından derlenen verilere göre küçük sermayeli şirketlere yönelik salı günkü alım opsiyonları bugüne kadar kaydedilen en yüksek günlük ciroya işaret etti. Bununla birlikte Goldman Sachs dahil Wall Street’teki birçok ekonomist FED’in faiz indirimlerinin yılın ilerleyen dönemlerinde gerçekleşeceğini öngörüyor.

Alım opsiyonu işlemlerindeki artışla birlikte Russell 2000 Endeksi’nde yükselişler gözlemlendi. Endeksteki şirketlerin bilançolarının hızla yavaşladığı haziran ayı başından bu yana küçük sermayeli şirketler endeksine bağlı alım opsiyonu hacimlerinde en büyük artış görüldü.

Dow Jones verilerine göre küçük sermayeli şirketler endeksi işlemlerin yoğun olarak gerçekleştiği Salı gününde S&P 500’den 3,54 yüzdelik puan daha iyi performans gösterdi. Bu, Russell 2000’in 19 Mart 2020’de S&P 500’den %6,35 daha yüksek performans gösterdiği işlem gününden bu yana yakalanan en yüksek oran.

Küçük sermayeli şirketler endeksi yılın başından bu yana S&P 500 ve Nasdaq Bileşik Endeksi’ni önemli bir farkla geriden takip ediyor. FactSet verilerine göre, Russell 2000 yıl başından bu yana %2,3 yükselse de S&P 500’e kıyasla %17,3 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi’ne kıyasla %34,75 daha zayıf performans gösteriyor. Ancak teknik analistler salı günü itibariyle başlayan iyimserliğin devam edebileceğine dair işaretler görüyor.

Yine de endeksin direnç seviyesine yaklaşmasına dair çekinceler var. Russell 2000 Endeksi’nin 200 günlük ortalaması çarşamba günü kapanışı itibariyle 1.827 puanda. Endeks son işlem gününü %0,2’lik yükselişle 1.801,22 puanda kapattı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre salı günü açıklanan ABD tüketici fiyat endekisi verileri ekonomistlerin beklentilerinin altındaydı. Gıda ve enerji gibi volatilitesi yüksek harcama kalemlerinin dışarıda tutulduğu çekirdek enflasyon geçen ay %0,2 oranında arttı. Beklentilerse artışın %0,3 oranında olacağı yönündeydi. Enflasyon verileri FED’in faiz artışlarını temmuz ayındaki son faiz artışıyla birlikte bitirdiği ve gelecek yıl para politikasını tersine çevireceği beklentilerini besledi.

Goldman Sachs: Tek yapmanız gereken borsada kalmak

 

'Muhteşem Yedili' 2023 yılına damga vurdu

 

1 günlük ralliler ayı piyasası işareti olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)