E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVirüsü dünyaya yayan Çin, ‘bayram’ ediyor---

Virüsü dünyaya yayan Çin, ‘bayram’ ediyor

Virüsü dünyaya yayan Çin, ‘bayram’ ediyor
04 Nisan 2021 - 19:05 borsagundem.com

Korona virüsün dünyaya yayılmasına neden olan Çin’de Qingming Bayramı nedeniyle milyonlarca insan sokağa döküldü

Yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan korona virüsünün çıkış noktası olan Çin, virüsü kontrol altına alan ilk ülke oldu. Dünya virüsle boğuşurken Çinliler günün gün ediyor. Çin’de üç günlük Qingming Bayramı tatilinin ilk gününde, toplam 51 milyon 434 bin seyahat gerçekleştirildi.

Çin Ulaştırma ve Taşımacılık Bakanlığı’nın bugün açıkladığı verilere göre, Qingming Bayramı’nın ilk günü olan 3 Nisan’da, demir yolu, kara yolu, su yolu ve hava yoluyla gerçekleştirilen seyahat sayısı 2020’deki bayramın ilk gününe kıyasla yüzde 157,2 artarak 51 milyon 434 bini buldu. Seyahat sayının, 2019 yılına göre ise yüzde 3,04 düştüğü belirtildi.

Çin halkı, Çin’in en önemli geleneksel bayramlarından olan Qingming Bayramı’nda yakınlarının mezarlarını ziyaret ediyor. Memleketinden uzakta yaşayan çok sayıda vatandaş, bayram tatilinde seyahat ediyor.

Galatasaray'da 6 pozitif vaka daha çıktı

Çinli teknoloji şirketleri halka arz planlarını erteliyor

Ankara'da uzaktan eğitim kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.04 Nisan 2021 19:41

    2020 DE DİĞER ÜLKELER TEKRAR TEKRAR KAPANINCA ÇİN 535 MİLYAR DOLAR DIŞ TİCARET FAZLASI VERMİŞTİ BU YIL DA KAPANMALAR DEVAM ETTİĞİ IÇİN 800 MİLYAR DOLAR CIVARINDA DIŞ TİCARET FAZLASI VERMİŞ BİZİM BU YIL DA DIŞ TİCARET FAZLASI VERMEMİZ OLASI DEĞİL CARİ AÇIĞI KAPATMAMIZ DA OLASI DEĞİL