E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVirüs korkusu o hisseleri vurdu---

Virüs korkusu o hisseleri vurdu

Virüs korkusu o hisseleri vurdu
21 Ocak 2020 - 14:05 borsagundem.com

Avrupalı lüks tüketim hisseleri Çin virüsü korkusuyla çakıldı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin virüsün yayılacağı endişesi Avrupa piyasalarının düşmesine sebep oldu.

Stoxx Europe 600 endeksi SXXP, %-0.74 düşüşle 420,79 seviyesine geriledi. En büyük lüks tüketim şirketleri olan LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton MC, %2.61 düşerken, Burberry Grubu BRBY, %3.82 ve Compagnie Financiere Richemont CFR, %3.34 düştü. Avrupa’nın en büyük lüks tüketim şirketlerinin hisseleri %3'ün üzerine düştü.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 3'e çıktı. Çin hükümetinin açıkladığı verilerin salgının gerçek boyutlarını yansıtmadığını ve virüsün en az 1.700 kişiye bulaşmış olabileceğini belirtiyor. Hastalardan alınan örneklerin laboratuvarlarda test edilmesi sonucu Çinli yetkililer ve Dünya Sağlık Örgütü, enfeksiyonun koronavirüs (corona virus) olduğu sonucuna vardı. Bir korona virüsün yol açtığı şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS), Çin'de 2002 yılında salgından etkilenen 8 bin 98 kişiden 774'ünün ölümüne yol açtı.

Borsada virüs paniği

İsviçre bankacılık devi UBS’in dördüncü çeyrek raporları analistlerin tahminlerini geçse bile hisseleri %5 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)