E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsada virüs paniği---

Borsada virüs paniği

Borsada virüs paniği
21 Ocak 2020 - 11:02 borsagundem.com

Çin virüsü borsaların yıl içeresinde yukarı yönlü hareketini engelleyecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 3'e çıktı. Çin hükümetinin açıkladığı verilerin salgının gerçek boyutlarını yansıtmadığını ve virüsün en az 1.700 kişiye bulaşmış olabileceğini belirtiyor. Bu yeni ortaya çıkan ve zatürre belirtilerine yol açan virüs aynı zamanda borsacıları da tedirgin etti.

FTSE China A50 içerisindeki tüketim odaklı hisseler son beş ay içeresindeki en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. Bloomberg News’in haberine göre yatırımcılar son zamanların favori hisseleri olan likör üreticileri Wuliangye Yibin, Kweichow Moutai ve seyahat operatörü China International Travel Service hisselerini satması sonucunda hisse değerleri %4,5 değer kaybetti.

Çin virüsü nedeniyle yuanın değer kaybetmesine sebep oldu. 1 Amerikan doları 6,90 yuanın altına indi.

Düşüşler, Çin'in seyahat ve tüketici harcamaları için çok güçlü bir dönem olan Ay Yeni Yılı ( Lunar New Year )'nı kutlamasından sadece günler önce gerçekleşti. Şimdi, piyasaların haftalarca süren yükselişinin devam edemeyeceği şüphesi oluştu.

Şangay Kompozit Endeksi Kasım ayından buyana %8 değer kazanması küresel piyasalar arasında en iyi performans gösterenlerden biri olmasını sağladı. Çinli uzmanlar yatırımcıların aşırı tepki vermesinden dolayı virüsün ne kadar etkili olacağını kestiremediklerini belirtti.

THY kazasında Boeing hataları baskıyla hasıraltı edildi

Bu virüs nedir?

Hastalardan alınan örneklerin laboratuvarlarda test edilmesi sonucu Çinli yetkililer ve Dünya Sağlık Örgütü, enfeksiyonun koronavirüs (corona virus) olduğu sonucuna vardı.

Koronavirüsler, daha büyük bir virüs ailesi türü ancak sadece 6'sı (yeni virüsün etkilerinin kanıtlanmasıyla birlikte 7 olacak) insanlara bulaşabiliyor.

Bir koronavirüsün yol açtığı şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS), Çin'de 2002 yılında salgından etkilenen 8 bin 98 kişiden 774'ünün ölümüne yol açtı.

Doktor Josie Golding, "SARS'ın hatıraları hâlâ taze, korkunun çok büyük olmasının nedenlerinden biri bu, ancak bu tür hastalıklarla mücadele etmek için artık çok daha hazırlıklıyız" diyor.

Riskli fon yöneticileri 178 milyar dolarlık kar elde etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)