E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVeriler resesyonu teyit ederken gözler tarım dışına doğru çevriliyor---

Veriler resesyonu teyit ederken gözler tarım dışına doğru çevriliyor

Veriler resesyonu teyit ederken gözler tarım dışına doğru çevriliyor
06 Nisan 2023 - 08:34 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda zayıf gelen verilerin ardından ISM hizmet verisinin de 55,1’den 51,2’ye düşmesiyle piyasa beklentilerinin altında kalması resesyon endişelerini yükseltti.

ABD endekslerinde Dow Jones endeksi %0,2 ile yataya yakın yükselirken S&P 500 %0,5 ve Nasdaq endeksi %1 kayıp yaşadı. ABD vadeliler satıcılı işlem görüyor.

Avrupa endeksleri yataya yakın karma bir görünüm içerisindeydi. Telekom ve sağlık hisseleri pozitif tarafta yer alırken inşaat hisseleri negatif tarafta kaldı. Bölgeden gelen PMI verilerinin hizmetler PMI öncülüğünde güçlü seyrine devam ediyor ve bu durum bölgedeki resesyon endişelerini düşürmeye devam ediyor.

Asya endeksleri satıcılı olarak işlem görüyor. Öte yandan Çin’den gelen Caixin hizmet PMI 55,0’ten 57,8’e yükselerek 2 yılın zirvesinde yer aldı.

BIST100 Endeksi dünü 64.28 (% 1.29) puanlık düşüş ile 4.919 seviyesinden ve 51.018 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son günlerdeki tepki yükselişi satışla karşılaştı. Piyasa gelen satışları önemli ölçüde karşılarken hisse bazlı hareketlilik sürdü. Düşüşte bankalara gelen satışlar dikkat çekerken lokomotif hisselerin genelinde de satıcılı seyrin olduğunu gözlemledik. Yükselişler daha çok öncü hisseler dışında görüldü. Döviz kurlarında ve gösterge tahvil faiz oranında yükseliş sürdü.

Bugün Almanya’dan sanayi üretimi ve ABD’den haftalık işsizlik maaşı başvurularını takip edeceğiz. Aynı zamanda Fed’in şahin isimlerinden St.Louis Başkanı Bullard bir konuşma yapacak.

BİST100 endeksinde yataya yakın bir açılış bekliyoruz.

Yatırımcılar güvercin bir Fed için fiyatlandırma yapıyor

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (06/04/2023)

 

BofA: Ons altın ikinci çeyrekte rekor seviyeye çıkabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)