E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğdu: Vergiyi yükselterek ekonomi büyümez---

Erdoğdu: Vergiyi yükselterek ekonomi büyümez

Erdoğdu: Vergiyi yükselterek ekonomi büyümez
27 Eylül 2017 - 22:04 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Hükümet üretimle değil vergiyle büyümeyi hedeflemiştir. Vergiyi yükselterek ekonomi büyümez. Bunun arkası durgunluktur." dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, yazılı açıklama yaparak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan Orta Vadeli Program'a (OVP) ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Programın Türk ekonomisinin gerçekleriyle uyuşmadığını, yüksek enflasyon ve yüksek işsizliğe bir çare önerilmediğini öne süren Erdoğdu, "Türkiye'ye öngördükleri hedefler yine yüksek enflasyon ve yüksek işsizlik oranıdır. Hükümet üretimle değil vergiyle büyümeyi hedeflemiştir. Vergiyi yükselterek ekonomi büyümez. Türk halkına istihdam sorununu çözecek, gelirini artıracak bir perspektif ortaya koyamamışlardır. Bunun arkası durgunluktur." değerlendirmesinde bulundu.

Bütçe açığının vatandaşın yükü arttırılarak kapatıldığını değerlendiren Erdoğdu, "Zaten yüksek olan Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni motor hacmi gözetmeksizin tüm binek otomobilleri için yüzde 40 artırmak vicdansızlıktır. Vatandaşın birikimleriyle zar zor alabildiği otomobiline fahiş vergi getiren AKP, 1 milyon liralık lüks aracın 600 bin lirasını vergisinden düşen şirketlerin vergisine dokunmayı akıl edememiştir." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego28 Eylül 2017 06:27

    Bravo Yasin topal sat evini ver. Hatta Suriyelilerle birlikte ye. Sonrada savaş var de. Ne o yinemi yanıldınız.

  • Gariban27 Eylül 2017 23:29

    Erdoğan diyordu ben kaldırıldım. Bakalım bu zamlardan sonra benim gibi AKP seçmenin kaldırıldım deme zamanı geliyor mu

  • Ali borsa 27 Eylül 2017 23:21

    Sen sat aracını hükümete ver Bilal yesin keriz oğlu keriz

  • Tarık27 Eylül 2017 23:14

    1 milyonluk lüks aracın 600 bin vergisini nasıl düşüyorsun bakayım? Düşemezsin hatta %18 kdv ödersin ama sadece %1'ini şirkete kdv olarak işleyebilirsin. Sadece ticari araçlarda kdvyi %18 işleyebilirsin onun dışında ödediğin ötv yide herhangi bir yerden düşemezsin. Vergi sisteminde haberi yok ayaza sallıyor. Gelelim zamma evet kol gibi zam. Bu vicdansızlık. Zenginin arabasına bas zammı garibana normal güncellemeyi yap geç git.

  • Murat Alkan27 Eylül 2017 22:50

    Araba vergileri fena artacak gibi Yağı tuzu lastiği , muayenesi , sigortası kış lastiği kar lastiği , servis , bakım tamir felan arabaya binmek bayaaaa masraflı olmaya başladı.Bundan sonra toplu taşımaya selam verecek gibiyiz.

  • Yasin topal27 Eylül 2017 22:46

    Kardeşim savaş var savaş hükümet her gün bomba atıyo teröre gerekirse aracımı Satar hükümete veririm

  • Cego27 Eylül 2017 22:32

    Yalaka Sencer ne diyor acaba hükümet doğru mu yapmış. Yoksa dış mihrakların işimi. Yalaka Sencer boş konuşma

  • Osman27 Eylül 2017 22:17

    Kirk yılda bir doğru bişiy söylediniz ya.helal