E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana Sayfadb-X Markets VarantlarVarant teknik analizi (Deutsche Bank) ---

Varant teknik analizi (Deutsche Bank)

Varant teknik analizi (Deutsche Bank)
02 Ocak 2013 - 10:38 borsagundem.com

Deutsche Bank Tarafından Hazırlanan Varant Piyasası Analizi:

Deutsche Bank Tarafından Hazırlanan Varant Piyasası Analizi:
"2012’nin son gununde 98,000 seviyelerine kadar yukselip buralarda, bir miktarda ABD’deki mali ucurum gundeminin belirsizliklerinin etkisiyle, frenleyen IMKB 100 endeksi, son islem gununu 97,728 seviyesinde kapatti. IMKB’nin 2012 yili toplam getirisi %52.5 olurken, finans yayin kurulusu Financial Times, Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi’ni dolar bazinda yilin en cok getiri saglayan borsalar listesinde Venezuela’dan sonra ikinci olarak listeledi.
Yurtici gundeminde, yeni yilin gelmesiyle birlikte bazi vergi artirimlarinin devreye girdigini goruyoruz. Bu kapsamda Motorlu Tasitlar Vergisi yeniden degerleme orani olan %7.80 miktarinda artarken, Damga vergisi oranlari ile harc oranlari %15 artirildi. Bina ve arazi emlak vergisi degeri artis orani ise yeniden degerleme oraninin yarisi yerine tamami olarak belirlendi. Bu oran %7.8’e tekabul ediyor. Bir diger ekonomik gelisme ise mevduat hesaplariyla ilgili olurken, 1yil ve daha uzun vadeli mevduatlarda hesap sahipleri vadeden once 2 defa cekim yapabilecek. Stopaj avantajida getirilen mevduat hesaplarinda, parasini TL olarak 6 aya kadar mevduata %15 stopaj uygulamaya devam ederken 6-12 ay arasinda 3 puanlik avantajla stopaji %12, 12 aydan uzun vadede ise %10’a indi. Doviz hesaplarinda 6 aya kadar stopaj 3 puan artarak %18, 12 aydan uzun vadeli doviz hesaplarinda ise %13 olacak.
Yurtdisi ekonomik gelismelerine gozattigimizda ise, ilk sirada suphesiz butun dunyanin bir suredir takip ettigi mali ucurum gelismelerini goruyoruz. 2012’nin son birkac gununde ABD Baskani Barack Obama’nin cagrilarina ragmen, hizli bir gorusme trafigi olmus fakat Cumhuriyetci kanadin muhalefeti sonucunda bir sonuca varilamamisti. Turkiye’de sabahin ilk saatlerine denk gelen surecte ABD Temsilciler Meclisi Senato’nun mali ucurumun onlenmesiyle ilgili butce kisitlamalari planini onayladi. Onay icin 217 oy gereken oylamada 257 olumlu oy kullanildi. Temsilciler Meclisi'nin onayindan sonra 600 milyar dolarlik butce kesintisi ve vergi artirimlarinin onlenmesi bekleniyor. Baskan Obama ise Beyaz Saray’dan yaptigi aciklamada, butce aciginin bir anda degil dengeli bir sekilde azaltilmasi gerektigini ve bu paralelde yuksek gelirlilerin ve sirketlerin uzerine dusen adil payda rol ustlenmesi gerektigini belirtti.
31 Aralik'ta en cok islem goren varant OZDDM en cok yukselen EKDSS en cok dusen ise ERDAO oldu.
Varantlarda islem hacmi notional bazda 468 milyon TL olurken, adet bazinda 29 milyon lot oldu. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)