E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVakıfBank aktif büyüklüğünü yüzde 53 artırarak 1,1 trilyon TL’ye yükseltti ---

VakıfBank aktif büyüklüğünü yüzde 53 artırarak 1,1 trilyon TL’ye yükseltti

VakıfBank aktif büyüklüğünü yüzde 53 artırarak 1,1 trilyon TL’ye yükseltti
10 Mayıs 2022 - 19:02 borsagundem.com

VakıfBank 2022 yılı ilk çeyreğinde aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53 oranında artırarak 1,1 trilyon TL’ye yükseltti

Nisan ayında kuruluşunun 68’inci yılını geride bırakan VakıfBank, 2022 yılı birinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. 

“Geçmişimizden aldığımız güçle milli ekonomimizin bugününe ve geleceğine destek vermeye devam ediyoruz” diyen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti: 

“Bankamızın nakdi ve gayri nakdi krediler yoluyla ülkemiz ekonomisine sağladığı finansman desteği yıllık bazda yüzde 53 artarak 865 milyar TL’ye ulaştı. Ülkemiz büyümesinin lokomotifi olan üretim ve ihracat alanı başta olmak üzere stratejik sektörlere kullandırdığımız ticari kredilerimiz bir önceki yılın aynı dönemine göre yıllık yüzde 51 artarak 513 milyar TL’ye ulaştı. Aynı dönemde nakdi kredilerimiz yıllık yüzde 43 artışla 643 milyar TL seviyesini ulaşırken, aktif toplamımız ise yıllık yüzde 53 artışla 1,1 trilyon seviyesini aştı.”

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş 10 Mayıs 2022 21:02

    Allahını seven yetişsin vakıfbank yönetimi kendi halkının iki kuruşuna göz dikti kimseye sesimizi duyuramadık şikayetlerimizi görmezden geliyorlar

  • KILIÇ10 Mayıs 2022 20:36

    yönetime hökümet vekillerinden bir kaç kişi ekleyin enflasyon karşısında aldıkları 3 maaş yetmiyor çünkü enflasyon azdı.

  • belirsizlik10 Mayıs 2022 20:16

    Hisse yıllardır sürünüyor. Endeks oldu 250 bin hisse 70 bin endeks fiyatında işlem görüyor. Dolar bazında yerlerde sürünüyor. Yatırımcıya çok zarar ettirdi hatta batırdı. Marka değerine başkası zarar verse mahkemeye verirler ama bizzat banka yönetimi umursamıyor bu durumu. Acaba Spk ya bizim hisse fiyatını kim baskılıyor bir durum var mı diye rahatsızlıklarını dile getirmişler midir merak ediyorum.