E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUzun vadeli yatırım kazandıracak---

Uzun vadeli yatırım kazandıracak

Uzun vadeli yatırım kazandıracak
10 Eylül 2020 - 09:44 borsagundem.com

Küresel borsalarda krizin en kötü aşaması geçmiş değil. Fakat borsalar uzun vadeli düşünen yatırımcılara fırsat vadediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs krizi küresel ekonomilerde etkilerini hissettirmeye devam ediyor. Krizin en kötü aşaması halen geride kalmamış olsa da borsalar kriz sonrası için uzun vadeli fırsatlar sunmaya devam ediyor.

Servet danışmanlığı şirketi IHT Wealth Management’ın Yatırım Sorumlusu Yussef Gheriani borsaya girmek için kötü bir zaman olmadığını düşünüyor. Yatırım sorumlusu borsanın momentum yatırımcılarından çok uzun vadeli yatırımcılara uygun olduğunu belirtiyor.

Gheriani CNBC’ye verdiği röportajda ABD’deki ekonomik belirsizliklere dikkat çekerek, “En kötüsünün geçtiğini düşünmüyorum. Kovid teşvik paketiyle başkanlık seçimleri nedeniyle oldukça fazla belirsizlik söz konusu ve ayrıca Çin ve ABD arasındaki ticaret belirsizliği de halen ciddi seviyede. Yılın geri kalanında piyasaların zemin bulmaya çalışmasıyla daha fazla volatiliteye yol açmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

5 milyar dolarlık varlığın yönetiminde bulunan Gheriani havayolu şirketleri gibi 2020’de en büyük darbeyi alan şirketlerin bazı fırsatlar sunduğunu belirtiyor. Fakat burada anahtar yöntem satın aldıktan sonra en az 12 ila 24 ay boyunca beklemek.

Yatırım uzmanı röportajında kovid krizine yakalanan hisseler için, “Kesinlikle bir parça daha iyi performans göstermeye başladılar ve bunun sebebi insanların 6 ay, 1 yıl sonrasında normale döneceğimizin farkına varması. Tam bir normal olmasa da bu yola doğru ilerliyor olacağız” ifadelerine yer verdi.

Gheriani’nin boğa piyasası yorumları ABD hükümetinin yardım paketinden bağımsız ilerliyor. Zira yatırım uzmanının beklentisi insanların gelecek yaz korona virüs aşısı olması varsayımına dayanıyor.

Gheriani, “Havayolu şirketlerinin yeniden toparlandığını görecek ve 2022 bilançoları ile 2023 bilançolarına odaklanmış olacağız. Bu rakamların çok daha iyi görüneceğini düşünüyoruz” dedi.

Yatırım uzmanı havacılık sektöründe sadık müşteri tabanı nedeniyle Southwest ve Delta hisselerini tercih ediyor.

Dünya korona virüs aşısına ne kadar yakın

 

Korona aşısını bulan Türk tarih verdi

 

ABD'de açık iş sayısı temmuzda beklentiyi aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)