E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜst düzey yatırımcılarda ortak 10 özellik---

Üst düzey yatırımcılarda ortak 10 özellik

Üst düzey yatırımcılarda ortak 10 özellik
22 Aralık 2023 - 17:50 borsagundem.com

Piyasalar yatırımcılar için daimi öğrenme alanlarıdır ancak sadece başarılı olanlar doğru becerileri edinebilir ve doğru kararlar alabilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasalarda alım satım yapmak için bazı becerilere ihtiyaç vardır. İşini ciddiye alarak uzun yıllar pes etmeden piyasalarda alım satım yapan trader’lar, ancak uzun yıllar sonrasında bu becerileri edinir ve karar alma süreçlerinde uygular.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, hemen hemen her trader, kendinden öncekilerden öğrenir ve öğrendiklerini kendine uygun şekilde uyarlayarak kendi sistemini yaratır.

En iyilerin ortak özellikleri

ABD’li yatırımcı Steve Burns, uzun yıllara dayanan yatırım serüveninde birçok isimden etkilendiğini ve bu isimlerden birçok şeyler öğrendiğini söylüyor. New Trader U’da yer alan makalesinde, bugün piyasalarda kazanmasını sağlayan en iyi trader’ların ortak yönlerini bir araya getiren Burns, bu özelliklere sahip olmayanların ve bu yetileri elde etmeye çalışmayanların, alım satım süreçlerinde oldukça zorlanacaklarını öne sürüyor.

İşte Burns’ün, en iyi trader’larda gördüğü 10 beceri…

En iyi trader’lar kendileri düşünür. Kendi sistemleri ve kendilerin has bir metodolojileri bulunur ve planları önceden belirlenmiştir. Bu nedenle, başkalarının fikirlerine ihtiyaç duymazlar.

Piyasalarda uzun yıllar başarıyla var olabilen trader’lar, başkalarının kendileriyle aynı fikirde olmamasını umursamaz. Sinyalleri, sistemleri alıp satarlar ve risk/ödül oranlarını yönetirler. Diğerlerinin onların işlemlerine katılmamasıyla ilgilenmezler ve müdahaleye kapalıdırlar. Çoğu zaman bu, çoğunluğun para kaybettiği zamanlarda doğru tarafta olduklarına dair iyi bir işarettir.

En başarılı trader’lar, kaos ortamında güvenle alım satım yapabilirler. Pozisyon büyüklükleri onları büyük kayıplara karşı korur, piyasa istikrarsızlaştığında ise işlemleri küçültürler.

Yetenekli trader’lar daimi bir öğrenme süreci içindedir. Her zaman okur, piyasaları inceler ve sistemleri geriye doğru test ederler. Onlar için önemli olan tekerleği yeniden icat etmek değil, kendilerini geliştirmektir.

En iyi trader’lar piyasa tartışmalarına katılmazlar. Başkalarıyla, henüz gelmemiş bir gelecek hakkında tartışarak zaman ve enerji harcamazlar çünkü piyasaların kazananları ve kaybedenleri gerçek alım satımlarla seçtiğini bilirler, tartışmalarla değil.

Başarılı trader’lar kayıpları hızla keserler. İşlemleri kaybetmekle zaman kaybetmezler. Kayıplarını küçük tutarlar ve hiçbir yere varmayan işlemlerde harcadıkları zamanı sınırlandırırlar. Kazanan, uzun soluklu trendlerde kullanmak üzere sermayelerini serbest bırakırlar. Pozisyonlarına aşık olmazlar ve kaybeden işlemlerinden hemen vazgeçmeyi bilirler.

Dünyanın en iyi trader’larının piyasaya dair görüşleri fiyat hareketi ile eşleşir. Büyük yatırımcılar boğa piyasalarında uzun, ayı piyasalarında ise kısa pozisyon alır. Bir trendin doğru tarafında kalmak için kendilerine has sistemler kullanırlar.

Sermayelerine oranla küçük miktarlarla alım satım yaparlar. En başarılı trader’ların sermayesi, büyük kumarlardan ve riskli bahislerden değil, tutarlı kazançlardan ve yükselen bir özsermaye eğrisinden gelir. En başarılı trader’lar, her bir işlemin sonraki 100 işlemden sadece bir tanesi olduğunu bilir.

En iyi trader’lar kendilerine güvenir; yöntemlerine, süreçlerine ve bunu disiplinle yürütme yeteneklerine inanır.

Başarılı trader’lar asla vazgeçmez. Alım satım onların yaşam tutkusudur, piyasa oyununun kendisini severler. Kazanç elde etme ve zenginlik yaratma yolundan asla vazgeçmezler.

Yatırımcılara kaybettiren 5 yaygın eğilim

 

Piyasalar yükselirken yatırımcıların yaptığı en büyük hata

 

Psikolojik özelliklerine göre 10 farklı hisse senedi yatırımcısı

 

JPMorgan’a göre uzun vadeli yatırımın ipuçları

 

Genç ve acemi yatırımcıların 7 ortak hatası

 

Baskı altında nasıl korkusuzca yatırım yapabilirsiniz?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)