E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜs yerine yolcu uçağı vuran İran bu kez kararlı: İntikam alacağız...---

Üs yerine yolcu uçağı vuran İran bu kez kararlı: İntikam alacağız...

Üs yerine yolcu uçağı vuran İran bu kez kararlı: İntikam alacağız...
22 Temmuz 2020 - 22:36 borsagundem.com

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, öldürülen Kasım Süleymani’ye karşılık ABD’den alacakları intikamın çok daha ağır olacağını iddia etti. İran daha önceki 'intikam' denemesinde bir yolcu uçağını düşürmüştü

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ABD’yi tehdit ederek, “Kasım Süleymani için alacağımız çok daha ağır intikam yolda” ifadesini kullandı.

İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'e yönelik saldırıdan ABD Başkanı Donald Trump’ı sorumlu tutan Şemhani, “Onları öldürenler koltuklarında rahat oturamayacaklar. İran ve Irak halkı Süleymani ve el-Mühendis'in intikamını alacaktır. Çok daha ağır intikam yolda” dedi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ise Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile dün gerçekleştirdiği görüşmesinde, Kasım Süleymani’nin intikamını ABD’den alacaklarını vurgulayarak, “Onlar sizin misafirinizi sizin evinizde öldürdüler. Bu küçük bir olay değil kesinlikle karşılık vereceğiz” demişti.

İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, 3 Ocak'ta ABD’nin Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği hava saldırısıyla öldürülmüştü.

ABD üssü yerine yolcu uçağı vurdular

8 Ocak tarihinde İran’ın başkenti Tahran’da Ukrayna Uluslararası Havayolları’na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, İran ordusunun Irak’taki Amerikan üslerine düzenlediği füze saldırısı sonucunca vurulmuştu. Kazada uçakta bulunan 176 kişi hayatını kaybetmişti. Uçağın kara kutusu geçtiğimiz günlerde Fransa'ya gönderildi ve incelemelerine başlandı.

Süleymani'nin cenazesinde 50 kişi öldü, 200'den fazla kişi yaralandı

Süleymani'nin memleketi Kerman'da düzenlenen cenaze töreninde yaşanan izdihamda 50 kişi hayatını kaybetmiş, 200'den fazla kişi de yaralanmıştı.

İran'ın düşürdüğü yolcu uçağının karakutusu Fransa'ya gönderildi

İran'dan ABD'ye Süleymani göndermesi: Kesinlikle vuracağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ23 Temmuz 2020 08:43

    İRAN KEDİ GİBİ MİYAVLAMAYA ALIŞMIŞ .ABD KARŞI HİÇ BİR ZAMAN KOLUNU KIPIRDATAMAZ SOPA YEMEYE ALIŞMIŞ.

  • BORSACI23 Temmuz 2020 08:33

    YANLIŞIK OLDU DEYİP BU SEFER DE TARHANI VURMADA EN İYİSİ SUS KÖTEGİ YİYORSUN AKKILANMIYORSUN.

  • Poyraz23 Temmuz 2020 08:11

    Birader bu defa dikkat et füze yolcu uçağını vurmasın rüzgardan başka bir şey değilsiniz.

  • A. A.23 Temmuz 2020 01:09

    İran ve İsrail gereksiz ülkeler. Zaten birbirlerinden besleniyorlar.

  • Murat bey22 Temmuz 2020 23:48

    Kendi kendinizi vurmayın da yine:) bu İran dünyanın en gereksiz ülkesi cidden:) kaç ay oldu ABD sizi öptü :) sonuç? ABD nin elini opersiniz jsfe

  • ZELİHA KARAKAŞLI22 Temmuz 2020 23:12

    İran ın islam dünyasında yaptığı mezhepcilik islam dünyasına kan ve gözyaşı olarak yansımıztır.bugün islam dünyası param parçadır.çoğu zamanda teröristleri destekleyip müslüman ülkelere satdırtmaktadır.iran ın bulunduğu lübnan, suriye, ırak yemen paramparça olmuş ekmeğe muhtaç durumdadırlar.

  • Bika22 Temmuz 2020 22:55

    Nükleer silah üretme hevesini bırakıp sağlık sektörüne yatırım yapsın.

  • Hakan22 Temmuz 2020 22:49

    Bu iran yeryüzündeki en gereksiz ülke