E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü yatırımcılar nakde dönmeye başladı---

Ünlü yatırımcılar nakde dönmeye başladı

Ünlü yatırımcılar nakde dönmeye başladı
21 Aralık 2016 - 08:52 borsagundem.com

Ünlü fon yöneticisi El-Erian ve PIMCO, piyasalardaki son yükselişin ardından risk azaltma zamanı olduğunu düşünüyor

Ünlü para yöneticisi Mohamed A. El-Erian ve PIMCO'daki eski çalışma arkadaşları küresel finans piyasalarındaki son yükselişlerden faydalanmak ve riski azaltmak için iyi bir zaman olduğunu belirtiyor.

Dow Jones Sanayi Endeksi'nin, dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD'de yeni yönetimin reflasyonu tetikleyeceği yönündeki beklentilerin etkisiyle zirveye tırmanması ardından, bazı yatırımcılar endişelerini dile getirmeye başladı. Soru şu: Yeni başkan seçilen Donald Trump, huysuz ABD kongresine rağmen mali teşvik ve istihdam artışı sağlayabilir mi?

Allianz SE ekonomi baş danışmanı ve Bloomberg View yazarı El-Erian, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Bana paranın bir kısmını masadan almak çok mantıklı geliyor. Hiçbir politika hatasını, hiçbir piyasa kazasını fiyatlamadık. Doğabilecek politik sorunların tamamını görmezden geldik” dedi. El-Erian, Kasım ayında kendi parasının yüzde 30'unu nakde çevirdiğini belirtmişti.

PIMCO CIO'su Mark Kiesel'e göre ise yüksek faizli tahvillerdeki varlığını azaltıyor. Kiesel, Salı günü Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Bir süredir riski azaltıyoruz. Tahvil piyasasında bir miktar daha fazla nakit tutmayı uygun görüyoruz” dedi.-Bloomberght

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rüstem 21 Aralık 2016 15:04

    Trump balonu patlayıp meğer o da bir Berlisconiymiş olayı orataya çıkınca ABD batacak noktaya gelir savaş ve petrol lobisinin elinde oyuncak olur