E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü milyarderden 482 milyon dolarlık opsiyon kârı---

Ünlü milyarderden 482 milyon dolarlık opsiyon kârı

Ünlü milyarderden 482 milyon dolarlık opsiyon kârı
23 Haziran 2023 - 11:40 borsagundem.com

Dünyanın en zengin dördüncü insanı Larry Ellison başarılı opsiyon yatırımı sayesinde bir haftada 482 milyon dolar kazandı. Oracle CEO’sunun toplam serveti Microsoft’un Kurucusu Bill Gates’i de aşıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en zengin dördüncü insanı ve bilgisayar yazılımı şirketi Oracle’ın CEO’su olan Larry Ellison opsiyon işlemleri üzerinden borsada 482 milyon dolarlık kâr elde etti. Bloomberg’ün haberine göre süresi dolan opsiyonları kullanan Ellison, bu hafta rekor fiyata yükselen Oracle hisselerini 640 milyon dolara sattı.

78 yaşındaki milyarder 20 Haziran ve 22 Haziran tarihleri arasında 5,25 milyon hisse senedini ortalama 122 dolardan sattı. Ellison aynı hafta süresi dolan opsiyon işlemleri sayesinde 5,25 milyon adet hisseyi ortalama 30,11 dolara elde etti.

Habere göre teklif fiyatı ile hisse senedinin mevcut fiyatı arasındaki boşluk CEO’nun işlem üzerinden 482 milyon dolar kazandığı anlamına geliyor.

Oracle’ın hisseleri 15 Haziran tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 127,54 dolara ulaştı. İki gün öncesinde ise Oracle, bulut yazılım satışlarının dördüncü çeyrekte %54 arttığını bildirmişti. Şirket önümüzdeki mali yılda da bu büyüme hızının devam etmesini öngörüyor.

Ellison’ın temsilcisi işleme ilişkin yorum taleplerine henüz bir cevap vermedi.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre küresel borsalar bu yıl yapay zekâ teknolojilerinin yükselişiyle oluşan rallinin tadını çıkarıyor. Yapay zekâ hisselerine oluşan yatırımcı ilgisi bu yıl çip üreticisi Nvidia’nın hisselerinin 3 katına çıkmasına sebep olmuştu. Yapay zekâ rallisi Oracle’a da yaradı. Bu yıl hem Orackle hisseleri hem de Ellison’ın net servetinde yükseliş görüldü.

Ellison’ın serveti haziran ayının başlarında ilk kez Microsoft’un Kurucusu Bill Gates’in servetini geçti. Perşembe günü piyasa kapanışı itibariyle net servetini 134,2 milyar dolara yükselten Ellison, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre bu yıl servetini %46 oranında büyüttü.

Milyarderin servetinin büyük bir kısmı 101 milyar dolar değerindeki Oracle hisselerinden geliyor. Ellison aynı zamanda 12 milyar dolarlık Tesla hissesine de sahip. 2003 yılından bu yana 23 milyon doların üzerinde Oracle hissesi satan Ellison parayı cömert yaşam tarzı için kullanmasıyla biliniyor. Ellison özel jetleri, sahibi olduğu Amerika’nın en başarılı yelken takımları ve satın aldığı Havai’deki adası Lanai ile ünlenmişti.

Yapay zekâya olan ilginin artması teknoloji milyarderlerinin servetlerinde de doping etkisi yarattı. Nvidia’nın Kurucu Ortağı Jensen Huang'ın net serveti bu yıl neredeyse üç katına çıkarak 38,5 milyar dolara ulaştı. 2021'den bu yana en iyi haftalarını geçiren Google'ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin, şirketin mayıs ayındaki geliştirici konferansından sonra kolektif servetlerine 18 milyar dolar ekledi. Aynı hafta Brin, hisselerinin yaklaşık 600 milyon dolarlık kısmını kimliği bilinmeyen birine aktardı.

Nvidia hisseleri çakılacak mı?

 

FED yapay zekâ rallisine karşı

 

Yapay zekâ rallisine 5 uzman yorumu: Yeni internet balonu mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )23 Haziran 2023 12:01

    Para parayı çekıyor :D ... Düşünün... işçi ayda 2 bin atıyor kenara. diyelim 1 yılda kazandı 10 bin birikim... bu adam ne alabilir bu paraya ? aman kaybetmiyim 1 yıl geriye düşmemeyım diye.. altın alır, dolar alır. enflasyon karşısında korusun eyter der... gidip arsa alamaz, alsa 10 yıl bekleyebılır yada 20 yıl... ev alamaz alsa kredi çeker vb. yanı para bol oldumu tak tak tak tak tak 10-15-35 yere savurursun. 2 tanesi iyi vurur vole sende totalde kazanırsın. yoksa normal insanların kaç atımlık kurçunu olabilir? 30 yıl çalış, borç bul, ev alırsın... otomobıl.. arsa.. yada biraz dovizli altın... kaybedersin ömrün yetmez geriye koymaya :D fark bu