E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü ekonomist uyardı: Dow Jones ‘gizli’ ayı piyasasında---

Ünlü ekonomist uyardı: Dow Jones ‘gizli’ ayı piyasasında

Ünlü ekonomist uyardı: Dow Jones ‘gizli’ ayı piyasasında
08 Nisan 2024 - 14:01 borsagundem.com

ABD borsalarında kaydedilen yükselişler altının performansıyla karşılaştırıldığında tamamen farklı bir tabloyu ortaya koyuyor. Ünlü ekonomist Peter Schiff Dow Jones’un gizli bir ayı piyasasında olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü ekonomist Peter Schiff ABD borsalarının ‘gizli’ bir ayı piyasasında olduğunu söyledi. Schiff ayrıca son seansta Dow Jones Endeksi’nin istihdam verilerinin ardından kaydettiği 300 puanlık yükselişin de bir anlamı olmadığını düşünüyor.

ABD borsalarının en köklü endeksi olarak bilinen Dow Jones, cuma günü beklentilerin üzerinde gelen mart ayı tarım dışı istihdam rakamlarının ardından %0,8’lik yükseliş göstermişti. Ancak endeks haftalık bazda %2,3 oranında düşerek bir yılı aşkın sürenin en düşük performansını göstermişti.

Schiff sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Dow Jones’un cuma günü kaydettiği yükselişin bir anlamı olmadığını söyledi. Üstelik ünlü ekonomist altın ile karşılaştırıldığında Dow Jones’un “gizli bir ayı piyasasında” olduğunu da söyledi. Ekonomist Dow Jones’un %0,8 yükseldiği günde altın %1,7 yükselerek endeksi gölgede bıraktığına dikkat çekti.

Benzinga’nın haberine göre Schiff, “gerçek para” ile ölçüldüğünde Dow Jones’un aynı gün %1’e yakın düşüş gösterdiğini öne sürdü. Ayrıca altın üzerinden fiyatlandırıldığında endeksin 2024’ün başından bu yana yaklaşık %10 düştüğünü de sözlerine ekledi.

Schiff cuma günü yaptığı açıklamasında, “Bugün Dow Jones’un 300 puanlık artışı için heyecanlanmayın. Dow altın piyasasına göre gizli bir ayı piyasasında. Bu aşağıya doğru giden uzun bir yol!” uyarısında bulundu.

Ünlü ekonomist ayrıca emtia fiyatları için %35’lik bir artış öngörüyor ve ufukta önemli bir yükseliş olabileceğini öne sürüyor.

Schiff’in yorumları altının önemli bir yükseliş trendinde olduğu dönemde geldi.

Cuma günü altın tüm zamanların zirvesine ulaşarak ons başına 2.300 dolardan kapandı. Beklenenden daha güçlü gelen ABD mart ayı istihdam raporu altına yönelik güçlü talebi de destekledi. Altın fiyatlarındaki bu artışa madencilik hisseleri de eşlik etti. ABD borsalarındaki altın madeni hisseleri 11 ayın zirvesine ulaştı.

Schiff geçtiğimiz haftanın başlarında Bitcoin sahiplerinin de varlıklarını altın ve gümüş ile değiştirmelerini önermişti. Kripto paralarına sert bir biçimde karşı olan ekonomist sürekli olarak değerli metalleri daha güvenli bir değer deposu olarak savunuyor.

Altın konusunda iyimser olan tek isim Schiff değil. Örnek vermek gerekirse Greenlight Capital’ın Kurucusu David Einhorn da enflasyona karşı koruma sağlayabileceğini düşünerek altına yükleniyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre pazartesi günü itibariyle altın küresel piyasalarda ons başına 2.342 dolardan işlem görüyor.

ABD istihdam verisi piyasaları nasıl etkiledi?

 

Wall Street’in gündemi enflasyon ve bilançolar

 

Emtia piyasasında zirveler test edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)