E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÜnlü banka enflasyon beklentisini açıkladı---

Ünlü banka enflasyon beklentisini açıkladı

Ünlü banka enflasyon beklentisini açıkladı
17 Ağustos 2022 - 11:22 borsagundem.com

Fransız banka Société Générale (SocGen) Türkiye ile ilgili yeni bir analiz yayınladı. Banka, ekim ayında enflasyon beklentisini yüzde 87 olarak açıkladı.

Fransız banka Société Générale (SocGen), son yayımladığı raporda Türkiye'ye yer verdi.

Enflasyonun ekim ayında tepe noktasını yüzde 87 ile bulacağını öngören banka, dolar/TL'de uzun pozisyon tavsiye etti.

Yarın TCMB'nin faiz kararıyla da ilgili yorumda bulunan SocGen, ağustosta faizde de iletişimde de değişiklik beklemediğini bildirdi

"Faiz artırımları ihtimal dışı olmaya devam ediyor”

SocGen CEEMEA Baş Stratejisti Marek Drimal 16 Ağustos tarihli notunda, “TÜİK’in yıllık resmi enflasyon verisinin Ekim ayında yüzde 87 ile tepe yapmasını bekliyoruz” dedi.

“Enflasyonun daha da ivme kazanması beklense de faiz artırımları ihtimal dışı olmaya devam ediyor” denilen notta, Merkez Bankası’nın kredi büyümesini kısmak, döviz pozisyonları caydırıcı adımlar atmak ve lirayı desteklemek için diğer önlemlere odaklanmayı sürdürmesinin beklendiği ifade edildi.

TCMB için baz senaryolarının mevcut politikanın en azından gelecek yıl 18 Haziran’da planlanan seçime kadar devam etmesi olduğunu söyleyen Drimal, “Bize göre sağlam turist gelirleri, muhtemelen şu anda, 2022’nin üçüncü çeyreğinde lira üzerindeki baskıları hafifletirken, kredi büyümesini kontrol eden önlemler ve TCMB’nin yükselen rezervleri de kış aylarında liranın kontrolsüz bir değer kaybı yaşamasının önüne geçecektir” ifadelerini kullandı.

Ünlü bankadan dolarda 22 TL beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe18 Ağustos 2022 07:34

    Ahah bizi kiskaniyeahhglar sevmiyeahlar nirdesinjz laaa ac karninizi haramlarla dolduruyorsunuz yanlayarak

  • ALİ YILDIRIM17 Ağustos 2022 11:55

    KEŞ ALTIN VE DÖVİZDEYİM.EKİM AYINDA DOLAR 25-35 TL OLSADA TÜM DÖVİZLERİMİ BOZDURUP ARTIK BORSAYA GİRSEM.O ZAMANA KADAR DA BORSADA %30 LUK BİR DÜZELTME BEKLEMEKTEYİM.