E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜmit Özdağ, İYİ Parti'den ihraç edildi---

Ümit Özdağ, İYİ Parti'den ihraç edildi

Ümit Özdağ, İYİ Parti'den ihraç edildi
16 Kasım 2020 - 15:22 borsagundem.com

İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ partisinden ihraç edildi.

İyi Parti'deki FETÖ'cü tartışmasının fitilini ateşleyen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkındaki disiplin süreci tamamlandı.

İyi Parti Disiplin Kurulu bugün Özdağ'ın durumunu görüşmek üzere toplandı. Özdağ, Disiplin Kurulu tarafından oy birliğiyle partisinden ihraç edildi.

Özdağ'ın ihraç kararının açıklanmasından dakikalar önce de İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, partisinden istifa etti. 

Özdağ İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili iddialar ve İyi Parti’nin HDP ile gizli anayasa hazırlığı yaptığını öne sürmüştü. 

Özdağ, Meral Akşener'in HDP ile anayasa hazırlığı için iki kişiye talimat verdiğini iddia ederek, "İyi Parti'yi kuran samimi Türk milliyetçilerinin güvenine HDP ile yazdığınız bu anayasa taslağıyla ihanet ettiniz" demişti.

Savunmasında geri adım atmadı

Özdağ bu iddialar üzerine Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Özdağ, 15 sayfalık savunma metni hazırlamıştı. Daha önce canlı yayında açıkladığı iddialarından geri adım atmayan Özdağ, kendini savunmuştu. 

İyi Partili Milletvekili İsmail Koncuk partisinden istifa etti

Disiplin Kurulu'na sevk edilen Ümit Özdağ savunmasını verdi

İyi Parti'de FETÖ tartışması: Özdağ disipline sevk edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :