E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUluslararası piyasalar "Çin" verileri ile yön buluyor---

Uluslararası piyasalar "Çin" verileri ile yön buluyor

Uluslararası piyasalar Çin verileri ile yön buluyor
14 Ekim 2016 - 07:42 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Çin'de bu hafta açıklanan dış ticaret ve enflasyon verilerinden yön buldu

Asya hisse senetleri, Çin'de üretici fiyatlarının 2012'den bu yana ilk kez yükselmesinin Perşembe günü açıklanan kötü dış ticaret verilerini dengelemesi ile birlikte, yatırımcıların dikkatlerini dünyanın ikinci en büyük ekonomisinin sağlığına çevirmelerinin ardından dalgalı seyretti. Emtia ile ilişkili para birimleri sıçrama yaparken, Tayland bahtı kazançlarını genişletti.

Japonya ve Avustralya'da hisse senetleri dalgalı seyrederken, Hong Kong ve Güney Kore hisseleri ralli yaptı. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları değer kazandı. Tayland bahtı,haftabaşındaki sert satışlaarın ardından, Kral Bhumibol Adulyadej'in ölümünün ardından ülkede yumuşak bir geçiş olacağı beklentisi ile, güç kazandı. Singapur doları, merkez bankasının para politikasını değiştirmemesi ve büyümenin yavaşlamasının ardından geriledi. ABD ham petrolü, kazançlarını tekrar 50 doların üzerine genişletti.

Çin'de enflasyon verisi, beklenenden daha fazla artarak, Perşembe günü açıklanan ve Şubat ayından bu yana en hızlı düşüşünü göstererek bölge hisselerinde satış dalgası getiren ihracat verisi ile zıt önde çıktı. Bu veriler, Fed'in son toplantısının tutanaklarının Aralık ayında faiz artırımı olabileceğini işaret etmesinin ardından geldi. Hindistan'da bugon toptan eşya fiyatlarını açıklayacak.

KualaLumpur!da Areca Capital Sdn. CEO'su Danny Wong Teck Meng, "Çin ekonomisi iyileştiğinde, bu durum özellikle Doğu Asya'dakiler olmak üzere diğer Asya ekonomilerinin büyümesindeki sıçramalara öncülük edecektir," dedi ve "Bu seviyelerde dalgalanan petrol, eğer fiyatşar istikrarlıysa ve çok volatil değilse, küresel büyüme için bir taşıyıcı konumunda" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Hong Kong saati ile 10:49'da önceki kapanış seviyesindeydi ve yaklaşık bir ayın en hızlı haftalık kaybına yöneldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)