E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaçak 11 darbeci asker yakalandı---

Kaçak 11 darbeci asker yakalandı

Kaçak 11 darbeci asker yakalandı
31 Temmuz 2016 - 23:06 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te kaldığı otele operasyon düzenleyen darbeciler Muğla'nın Ula ilçesinde gelen ihbarın ardından güvenlik güçlerince kıstırıldı. Operasyonda önce 9 firari yakalandı. Sabaha karşı iki kişi daha ele geçirildi

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan 12 darbeci askerden 9'u Muğla'nın Ula ilçesinde yakalandı. Kaçak askerlerin yakalanmadan önce polisle çatıştığı öğrenildi. Yakalanan askerler karakola götürüldü. Saat 06.30 ve 07.00 sıralarında iki darbeci asker daha yakalandı. Böylece yakalanan firari askerlerin sayısı 11 oldu. Öte yandan, yakalanan kaçak askerlerin kimlikleri belirlendi, elebaşı Binbaşı Şükrü Seymen de yakalananların içinde olduğu öğrenildi.

İHBAR GELDİ, OPERASYON BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden 5'inin görüldüğü ihbarı üzerine, arama çalışmaları Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde yoğunlaştırıldı. Şirinköy Mahallesi'nde bir vatandaşın kaçan darbeci askerlerden 5'ini bir su kanalında gördüğü ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Jandarma özel harekat ekibi sevk edildi.

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

Görgü tanığı Üzeyir Çalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, mısır tarlasına domuzların gelmesini önlemek için bölgede nöbet tuttukları sırada su kanalından sesler geldiğini, önce seslerin domuzdan kaynaklandığını düşündüklerini anlattı. Kanala ışık tuttuklarında, bellerine kadar suyun içinde 5 asker gördüklerini belirten Çalcı, sudan çıkan askerlerin kendilerine tatbikatta olduklarını söyleyerek ışığı kapatmalarını istediğini aktardı.

Çalcı, bunun üzerine oradan ayrıldıklarını ve geri dönüp durumu köy muhtarına bildirdiklerini ifade etti. 5 asker görmüş olmalarına rağmen kanalın diğer tarafından da sesler geldiğini vurgulayan Çalcı, bu nedenle sayının daha fazla olabileceğini düşündüklerini dile getirdi. Çalcı, askerlerin sakallı olduğuna da dikkati çekti.

Darbeci askerler böyle yakalandı

ÇATIŞMA ÇIKTI

DHA muhabiri Taylan Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, firari askerler ile polisler arasında çatışma yaşandı.

9 KAÇAK ASKER YAKALANDI

Gecenin ilerleyen saatlerinde 9 asker yakalandı. Muğla Valisi Amir Çiçek konuyla ilgili açıklama yaptı.

Vali Çiçek, yaptığı açıklamada, yakalanan kişi sayısını 10 olarak açıkladığını hatırlatarak, "Olay yerinden bana ilk gelen bilgiler 10 kişinin yakalandığı yönündeydi fakat gözaltına alınanlar sayıldığında yakalanan kişi sayısının 9 olduğunu öğrendik. 2 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor." dedi. Çiçek, yakalananlar arasında firarilerin ele başısı Şükrü Seymen'in de olduğunu bildirdi.

SABAH 06.30'DA VE 07.00'DE İKİ ASKER DAHA YAKALANDI

Sabah erken saatlerde iki firari asker daha yakalandı. Yakalanan darbeci askerlerin sayısı 10'a yükseldi.

HELİKOPTERLE KARAKOLA 

Kaçak askerlerle önce sıcak temas sağlandı. Kısa süreli çatışmanın ardından suikast timinde yer alan askerlerden 9'u yakalanarak gözaltına alındı. Helikopterlere bindirilen 9 asker Çetlibeli Jandarma Karakoluna götürüldü.Yakalanan isimlerden birinin binbaşı Şükrü Seymen olduğu belirtildi.

MUĞLA'YA GÖTÜRÜLDÜLER

Jandarma karakolunda kimlik tespitleri yapılan ve sivil elbiseler giydirilen 9 darbeci asker, daha sonra bir otobüse bindirilerek Muğla'ya götürüldü. 

YAKALANAN DARBECİLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Öte yandan, operasyonla yakalanan askerlerin Enes Yılmaz, Ergün Şahin, İsmail Yiğit, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Murat Köse, Şükrü Seymen, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk olduğu kaydedildi.

Şirintepe Mahallesi'ndeki operasyon sırasında kaçmayı başaran iki askerin ise Mustafa Serdar Özay ve Muammer Gözübüyük olduğu belirtildi. Güvenlik güçlerinin, iki darbeci askerin yakalanması için bölgedeki arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Kaçan askerlerden Burkay Karatepe'nin ise yakalanan kişilerle aynı bölgede olmadığı, zanlının başka bir bölgede olabileceği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)